MakerSpace Mors

Sammen med VIA-Herning, robotfabrikken BILA A/S og Jesperhus Feriepark vil Morsø Kommune kompetenceudvikle alle lærere og ledere. De vil uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag. De har en klar strategi for at inddrage de unge gennem uddannelse som Master-Makers. De har et klart og tydeligt kønsfokus blandt andet gennem kvindelige rollemodeller på virksomheder.

Som start på projektet vil de opbygge et centralt bemandet kompetenceudviklings- og læringscenter på kommunens ungdomsskole. Dette vil blive kursussted og center for udbredelsen. Ledere, vejledere og fagudvalg opbygger i løbet af projektet lokale udgaver af Makerspaces inspireret og vejledt af kompetenceudviklingen og udviklingscentret.

Morsø Kommunes samlede skolevæsen med fem folkeskoler (en er specialskole), ledelse, lærere og elever deltager i projektet. Der oprettes fritidshold i Ungdomsskolen og åbent værksted på Ungdomsskolens makerspace.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2022 - december 31, 2025

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Ja

Projektholder

Michael Dahlgaard, Morsø Kommune

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
Skip to content