KlimaZirkus

Klimazirkus vil hjælpe unge med at lave konkrete projekter, som understøtter de 17 verdensmål og samtidig opbygger deres Science-kapital.

KlimaZirkus har til formål at hjælpe fremtidige generationer med faglig viden, innovationskompetencer og motivation til at arbejde med klima. Dette vil de opnå gennem at være en praksisnær aktør, der sammen med skoler, offentlige institutioner og virksomheder fremmer en blivende innovationskultur.

KlimaZirkus har især fokus på deres indsats, der hedder STUDIE 17. STUDIE 17 er et mødested for unge, hvor de kan diskutere og arbejde med innovative og operationelle ideer. STUDIE 17 har specialt designede lokaler til project based learning, hvor elever kan adressere de globale udfordringer, der er skitseret i FN’s udviklingsmål. Her får unge rammer til at engagere sig i de 17 Verdensmål, der kræver innovative og bæredygtige løsninger. Her inviteres elever ind til kortere eller længerevarende workshops, hvor naturvidenskab, teknologi, kunst og forundring kombineres. På den måde realiserer de fysiske rum, hvor unge mennesker møder den nyeste teknologi, lokale ildsjæle, foreninger, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og inddrager unge i lokale, nationale og globale udfordringer.

Projektets arbejde er anerkendt af Folketingets 2030-Netværk med Verdensmålpris 2019 for sit arbejde med Studie 17.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2017 - januar 1, 2017

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Søren Peter Dalby Andersen, klimazirkus@gmail.com

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Skip to content