Kemi for de yngste

Kemi for de yngste er et projekt, hvor KATA-fonden har lavet en række forløb til de yngste i grundskolen. Disse forløb har omdrejningspunkt i kemien verden.

KATA-fonden lancerede i 2010 et projekt, hvor der blev udviklet en række kemiske forløb til 1.-6. klasse. Formålet var at give de yngste en god start på de naturvidenskabelige fag, særligt kemi, hvor fonden vurderede, at der manglede materiale. Forløbene blev udviklet i samarbejde med Haldor Topsøe a/s.

Det blev udviklet fem forskellige forløb: affald, de 4 elementer, på jagt efter grundstoffer, kemi for de yngste samt madkemi. Projektet blev afsluttet i 2012, men de stadigt aktuelle forløb er fortsat tilgængelige og til fri brug for alle.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 1, 2010 - januar 1, 2012

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Jesper Ingerslev, jedi@katafonden.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content