IT-fagdidaktik og lærerkompetencer i et organisatorisk perspektiv

Formålet med projektet er at udvikle kompetenceudvikling for lærere med henblik på at øge forekomsten af innovativ undervisning og læring, der anvender IT ud fra faglige, pædagogiske og læringsmæssige begrundelser.

Projektet var et demonstrationsskoleprojekt, som i samarbejde med andre forsknings- og undervisningsinstitutioner skulle udvikle nye og bedre didaktiske kompetencer blandt lærere i folkeskolen.

Det centrale var at engagere eleverne i fagenes processer (problemløsning), således at eleverne fik mulighed for at arbejde med fagenes produkter (begreber og faglige metoder), kendetegnet ved elevcentreret, kollaborativ og problemorienteret undervisning med brug af IT, hvor eleverne arbejdede med faglige udfordringer ud fra en undersøgende tilgang. Man antog også, at lærerne ville få mere tid til at undervise ved at prioritere arbejdstiden på en ny måde.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2014 - oktober 31, 2015

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Marianne Georgsen, mage@viauc.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content