InterMat – en bro til videregående uddannelser med STEM

Brobygning fra ungdomsuddannelse til videregående naturvidenskabelig uddannelse igennem fritidstilbud om matematikaktiviteter til gymnasieelever.

Formålet med InterMat er at motivere og lette overgangen fra gymnasium til de videregående naturvidenskabelige uddannelser, samt at styrke anvendelsen af matematik i gymnasiets afsluttende tværfaglige opgaver, studieretningsprojekterne.

Målgruppen for InterMat er de interesserede gymnasieelever, som overvejer at vælge en naturvidenskabelig uddannelse efter gymnasiet, og som ønsker at bruge noget af deres fritid på matematik.

Undervisningen omkring InterMat modulerne organiseres lokalt på gymnasierne, mens pensum aftales mellem de deltagende gymnasier og DTU Compute. Undervisningsmaterialet opbygges ligeledes i samarbejde og deles via projektets hjemmeside, som både indeholder virtuelle undervisningsmoduler og baggrundsmateriale. Undervisningen for den enkelte elev løber over 2 semestre. Den starter i forårssemesteret i 2.g og varer frem til starten af elevernes studieretningsopgave i 3.g. Omfanget af undervisningen er 16 moduler og 2 projektdage på DTU. Hvert semester afsluttes med en projektdag på DTU med forelæsninger og workshops, som viser den behandlede matematiks anvendelsesmuligheder.

Praktisk information

Projektstart/Periode

december 10, 2019 - december 10, 2022

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Steen Markvorsen, 45 25 30 49, stema@dtu.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Skip to content