InterMat – en bro til videregående uddannelser med STEM

Brobygning fra ungdomsuddannelse til videregående naturvidenskabelig uddannelse igennem fritidstilbud om matematikaktiviteter til gymnasieelever.

Formålet med InterMat er at motivere og lette overgangen fra gymnasium til de videregående naturvidenskabelige uddannelser, samt at styrke anvendelsen af matematik i gymnasiets afsluttende tværfaglige opgaver, studieretningsprojekterne.

Målgruppen for InterMat er de interesserede gymnasieelever, som overvejer at vælge en naturvidenskabelig uddannelse efter gymnasiet, og som ønsker at bruge noget af deres fritid på matematik.

Undervisningen omkring InterMat modulerne organiseres lokalt på gymnasierne, mens pensum aftales mellem de deltagende gymnasier og DTU Compute. Undervisningsmaterialet opbygges ligeledes i samarbejde og deles via projektets hjemmeside, som både indeholder virtuelle undervisningsmoduler og baggrundsmateriale. Undervisningen for den enkelte elev løber over 2 semestre. Den starter i forårssemesteret i 2.g og varer frem til starten af elevernes studieretningsopgave i 3.g. Omfanget af undervisningen er 16 moduler og 2 projektdage på DTU. Hvert semester afsluttes med en projektdag på DTU med forelæsninger og workshops, som viser den behandlede matematiks anvendelsesmuligheder.

Praktisk information

Projektstart/Periode

december 10, 2019 - december 10, 2022

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Steen Markvorsen, 45 25 30 49, stema@dtu.dk

Projektkategorier

Projektfokus

  • Brobygning
  • Eksterne læringsmiljøer
  • Science-fritidsaktiviteter

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

  • Tidsafgrænset projekt
Projektets overordnede formål er at få flere ud i det fri og at skabe begejstring for de eventyr, der gemmer sig i baghaven, langs fortovet og i skolegården.
  • Tidsafgrænset projekt
Science klubben arbejder med citizen science, hvor børn og unge kan indgå i konkrete forskningsprojekter på 10 science camps i både 2022 og 2023.
  • Tidsafgrænset projekt
Zoologisk Have KBH, Ishøj Kommune og Københavns Professionshøjskole arbejder sammen om fritidsaktiviteter, hvor børn i Ishøj bliver klogere på dyr og naturen.
  • Tidsafgrænset projekt
Projektet vil sætte fokus på og styrke grundskoleelevernes teknologiforståelse, digitale dannelse og praksisfaglige kompetencer.
Der er en fejl i dine indtastede oplysninger. Prøv igen.
Tak for din tilmelding!

Tilmeld dig Big Bang-konferencens interesseliste, hvis du:

  • Vil have besked, når billetsalget åbner
  • Er interesseret i et smugkig af årets keynote speakers
  • Har lyst til at være den første til at se årets program
Skip to content