Innovative teams i folkeskolen

Kompetenceudviklingsforløb klæder pædagogisk personale og ledelse på til at arbejde med kreativitet, innovation og entreprenørskab i innovative, højtydende teams.

I skoleåret 2015/2016 gennemførte Mellervangskolen i Aalborg et projekt, der bl.a. skulle uddanne skolens teams til selvstyrende innovative teams. Projektet blev gennemført i et partnerskab med Aalborg Kommune, der så projektet som et pilotprojekt i forhold til fremtidige forløb for kommunens øvrige skoler. Samtidig var det skolens mål at skolen skabte en innovativ kultur indefra-ud gennem aktionslæring og dermed også udviklede kompetencer til at skabe en kreativitets- og innovationsfremmende undervisning for eleverne gennem den nye skolereform.

Projektet var bygget af fire moduler, hvor deltagerne fik viden om og metoder til at gøre kreativitet og innovation til pædagogisk og læringsmæssig praksis i hverdagens undervisning.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 1, 2015 - juni 30, 2016

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skive Kommune har fokus på en tidlig indsats og vil udvikle makerspaces for børnehave- og skolebørn fra 5-9 år ved oprettelse af MiniMakerLabs og lånekasser.
Skip to content