Hovedet i havet

“Hovedet i havet” har til formål at introducere befolkningen og især børn og unge til de store naturoplevelser, som gemmer sig ved og i havet.

‘Hovedet i havet’ er et formidlingsprojekt og undervisningstiltag om det danske havmiljø målrettet skoleelever på 7.- 9. klassetrin. Danmarks nyeste forskningsskib, Aurora, udgør en af kernerne i formidlingsindsatsen og vil fungere som en sejlende formidlingsplatform. Man kan booke en af underviserne fra ’Hovedet i havet’ til at komme og undervise på skolerne. Projektet retter sig i særlig grad mod skoleele­ver på 7.- 9. klassetrin. Håbet er, at projektet tænder gløden for havet hos den danske befolkning i en sådan en grad at langt flere tager ejerskab for en meget vigtig del af den danske natur.

I projektet samarbejder “Hovedet i havet” med den danske grundskole, akvarier i Danmark og Aarhus Universitet om at give især børn og unge et varigt og positivt indtryk af naturen, når de selv har haft mulighed for at have ”fingrene i mudderet” og opleve, hvordan undersøgelser af naturen finder sted i praksis. 

Praktisk information

Projektstart/Periode

maj 2, 2017 - maj 2, 2017

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Signe Brokjær Nielsen, signe.brokjaer@bios.au.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Skip to content