Geo & Bio Science Center Syd

Geo & Bio Science Center Syd i tilknytning til SDU’s forskningsstation Svanninge Bjerge har til formål at rekruttere flere unge til naturvidenskabelige videregående uddannelser i Region Syddanmark ved at fremme børn og unges interesse for disse områder.

Projektets aktiviteter omfatter blandt andet 15-20 undervisningsforløb med vægt på inddragelse af feltarbejde i de naturvidenskabelige fag med særlig fokus på Geo- og Bio Science. Selve undervisningskonceptet bygger på “camp-formatet”. Et af projektets mål er at etablere samarbejder på tværs af grundskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, som kan være til inspiration for kommende projekter i regionen.

Projektet vægter praksisnær undervisning, anvendelse af feltarbejde og narrative strategier i naturfagsundervisningen for de de deltagende grundskoler og gymnasier. Ligesom der tilbydes forløb, der understøtter Åben Skole i Grundskolen.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 1, 2017 - juni 30, 2023

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

kontakt@rsyd.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skip to content