Fremtidens landbrug

Formålet med projekt Fremtidens Landbrug er at bidrage med nye visioner og mål for landbruget i Danmark frem mod 2050.

I projektet bliver der udarbejdet en række konkrete forslag til, hvordan landbruget i fremtiden kan udvikle sig til på én gang at imødekomme behovet for produktivitet og samtidig udvikle sig i en miljømæssigt bæredygtig retning, så produktionens negative effekter på klima, natur og miljø bliver minimeret.

Projektet skal inspirere landmænd og andre borgere, forskere, studerende, organisationer og beslutningstagere til at tage aktivt del i debatten om landbrugets rolle i fremtiden.

For at kvalificere debatten opstiller Fremtidens Landbrug fire realistiske, faktabaserede fremtidsscenarier, der kan fungere som oplæg til diskussion. Dertil kommer et ”business as usual scenarie” som bygger på fremskrivninger.

I forbindelse med projektet Fremtidens Landbrug bliver der desuden fremstillet et interaktivt undervisningsmateriale, som kan indgå i undervisningen på ungdomsuddannelserne for de 16-19 årige og på landbrugsskolerne.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 1, 2012 - december 31, 2019

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Leif Bach Jørgensen, leif@ecocouncil.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content