FiSK Junior

Projektet skal give danske børn og deres forældre oplevelser med fisk og sundhed på en utraditionel og involverende måde og samtidig undersøge, hvordan fisk påvirker børns sundhed og indlæring. I projekt FiSK skal forskere og formidlere arbejde sammen i et tværfagligt forsknings- og formidlingsprojekt. Forskere på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet nu gået sammen med fire danske akvarier; Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet i et forsknings- og formidlingsprojekt kaldet FiSK (Fisk, børn, Sundhed og Kognition).

Projektet skal formidle fisk og sundhed på en utraditionel måde, der engagerer børn og deres forældre og samtidig skal projektet skabe ny viden om, hvad det betyder for børns sundhed og indlæringsevne at spise mere fisk.                                                               
Sideløbende med de videnskabelige undersøgelser skal fire akvarier formidle forskernes nuværende viden om fisk og sundhed. Det bliver gjort gennem interaktive udstillinger på akvarierne, som også danner ramme om temadage og aktiviteter, hvor både børn og voksne får mulighed for at håndtere og smage på fisk på nye og spændende måder.

Som en del af FiSK-projektet udvikles desuden et opskriftshæfte med børnevenlige fiskeretter, som skal gøre det nemt for danske familier at få mere fisk på middagsbordet.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2016 - december 31, 2019

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Camilla T. Damsgaard, ctd@nexs.ku.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

En ny skoletjeneste skal styrke det nye formidlingscenter for Limfjorden og give unge ”hands-on” oplevelser med Limfjordens økosystem i et åbent-skole-samarbejde med lokale virksomheder og DTU Aqua.