FiSK Junior

Projektet skal give danske børn og deres forældre oplevelser med fisk og sundhed på en utraditionel og involverende måde og samtidig undersøge, hvordan fisk påvirker børns sundhed og indlæring. I projekt FiSK skal forskere og formidlere arbejde sammen i et tværfagligt forsknings- og formidlingsprojekt. Forskere på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet nu gået sammen med fire danske akvarier; Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet i et forsknings- og formidlingsprojekt kaldet FiSK (Fisk, børn, Sundhed og Kognition).

Projektet skal formidle fisk og sundhed på en utraditionel måde, der engagerer børn og deres forældre og samtidig skal projektet skabe ny viden om, hvad det betyder for børns sundhed og indlæringsevne at spise mere fisk.
Sideløbende med de videnskabelige undersøgelser skal fire akvarier formidle forskernes nuværende viden om fisk og sundhed. Det bliver gjort gennem interaktive udstillinger på akvarierne, som også danner ramme om temadage og aktiviteter, hvor både børn og voksne får mulighed for at håndtere og smage på fisk på nye og spændende måder.

Som en del af FiSK-projektet udvikles desuden et opskriftshæfte med børnevenlige fiskeretter, som skal gøre det nemt for danske familier at få mere fisk på middagsbordet.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2016 - december 31, 2019

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Camilla T. Damsgaard, ctd@nexs.ku.dk

Projektkategorier

Projektfokus

  • Eksterne læringsmiljøer

Projektelement

  • Citizen science-projekter
  • Formidling
  • Forskning
Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

  • Tidsafgrænset projekt
Science klubben arbejder med citizen science, hvor børn og unge kan indgå i konkrete forskningsprojekter på 10 science camps i både 2022 og 2023.
  • Tidsafgrænset projekt
Projektet vil sætte fokus på og styrke grundskoleelevernes teknologiforståelse, digitale dannelse og praksisfaglige kompetencer.
  • Tidsafgrænset projekt
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
  • Tidsafgrænset projekt
Skive Kommune har fokus på en tidlig indsats og vil udvikle makerspaces for børnehave- og skolebørn fra 5-9 år ved oprettelse af MiniMakerLabs og lånekasser.
  • Tidsafgrænset projekt
En ny skoletjeneste skal styrke det nye formidlingscenter for Limfjorden og give unge ”hands-on” oplevelser med Limfjordens økosystem.

Skemaet er ikke tilgængeligt på telefonen i vertikal tilstand. Vend telefonen om, eller se det på din computer.

Helt ude i skoven

Tag på sheltertur i skoven, hvor I laver mad over bål og studerer skovens liv efter solnedgang.

Der er sket et mord

Træk i trenchcoaten og brug naturfaglige metoder til at opklare en mordgåde. Eleverne arbejder med DNA-koder, aftryk af fingre og fodtøj og lytter til lydfiler. Gennemfør aktiviteten en sen eftermiddag og aften, hvor I slutter med fælles madlavning og spisning.

Universet tur-retur

Vend blikket op mod stjernerne en mørk vintermorgen – hvad kan du se i teleskopet? Eleverne observerer himmellegemer, lærer om planeterne og arbejder med afstande i solsystemet.

Tidsforbrug

Ca. 12 timer
Ca. 5 timer
Ca. 3 timer

Særlige krav

Behov for to voksne pga. overnatning (evt. klubpædagog + lærer)

Hovedaktiviteter

Kompetenceområder og mål

Naturerfaring
Naturvidenskab i anvendelse
Astronomi
Der er en fejl i dine indtastede oplysninger. Prøv igen.
Tak for din tilmelding!

Tilmeld dig Big Bang-konferencens interesseliste, hvis du:

  • Vil have besked, når billetsalget åbner
  • Er interesseret i et smugkig af årets keynote speakers
  • Har lyst til at være den første til at se årets program
Skip to content