Fælleshaver i byen

Fælleshaver i byen har til formål at øge børn og unges kendskab til naturen og give dem lyst til at leve bæredygtigt og deltage i meningsfulde fællesskaber.

I mange byer mangler der adgang til grønne områder. Med ’Fælleshaver i byen’ vil 4H skabe gode rammer for læring og trivsel i naturen til gavn for børn, unge og deres forældre. Projektet skal skærpe børnenes interesse for madens oprindelse og bidrage til at grundlægge sunde vaner. Fælleshaver i byen skal med 20 fælleshaver styrke grønne nærmiljøer, som binder beboere sammen på tværs af alder, etnisk oprindelse og social baggrund.

Haverne laves i samarbejde med lokale aktører, blandt andet bibliotek, boligforening, 4H klubber, kulturhus, museer, skoler og kommuner. Samarbejdspartneren stiller jord og i nogle tilfælde lokaler til rådighed for 4Hs frivillige og brugerne. På 4H hjemmside forefindes et idékatalog med forslag til forskellige aktiviteter.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 14, 2015 - august 14, 2015

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Jytte Brokholm, jfb@seges.dk

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Projektet inviterer grønne foreninger og organisationer, naturvejledere, nationalparker, naturparker og andre aktører til at bruge projektets hjemmeside til formidling af ideer og materialer.