EUD-linjen

EUD-linjen var en kobling mellem folkeskolens 8. og 9. klasse og et EUD-forløb på TEC (Technical Education Copenhagen) og havde til hensigt at motivere flere unge til at tage en ungdomsuddannelse.

EUD-linjen var et frikommuneforsøg med et ungespor, som indeholdt et 5-årigt udskolings og erhvervsuddannelsesforløb bestående af 2 år på EUD-linjen på Mørkhøj Skole og TEC og efterfølgende 3 års erhvervsuddannelse på TEC. EUD-linjen var etableret i forsøget på at motivere flere unge til at tage en ungdomsuddannelse i Gladsaxe Kommune. I undervisningen blev eleverne introduceret til 5 erhvervsuddannelser, nemlig tømrer, VVS, bygningsmaler, elektriker og data.

Fagene blev i stor udstrækning tilrettelagt, så der var størst mulig sammenhæng mellem undervisningen på Mørkhøj Skole og Teknisk Skole. Fx blev indholdet i tømrerfaget brugt i matematikundervisningen. Eleverne havde de mest nødvendige fag i folkeskolen: dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi. Resten af fagene blev droppet til fordel for timer på en erhvervsuddannelse.

Praktisk information

Projektstart/Periode

februar 1, 2012 - december 31, 2015

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Ja

Projektholder

Carsten Bott

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Projekt NEXT:GrEeN har udviklet og afprøvet et særligt koncept for skole-virksomhedssamarbejde, der ved projektets afslutning frit kan downloades.
Skip to content