Entreprenørskabsskolen

Entreprenørskabsskolen havde til formål at fremme børns læring med fokus på at bygge på innovation, kreativitet og iværksætterlyst.

Fra 2006 har Ikast-Brande Kommune arbejdet med projektet Entreprenørskabsskolen, som havde til formål at udvikle en kultur i skolen, erhvervslivet, foreningslivet og familien som sikrede, at børn og unges læring byggede på innovation, kreativitet og iværksætterlyst.

Gemmem projektet ønskede man, at kommunens børn og unge udviklede entreprenante kompetencer, der gav dem mod og handlekraft til at blive fremtidens kompetente medarbejdere.

Metodisk arbejdes der med KII-modellen i det kreative, det innovative og det iværksættende læringsrum. Igennem metoden medtænkes tre kompetenceområder – fagkompetencer, metodekompetencer og personlige – og sociale kompetencer. SMTTE-modellen bruges som pædagogisk didaktisk værktøj.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2006 - december 31, 2018

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Lisbeth Mouritzen, limou@ikast-brande.dk

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skive Kommune har fokus på en tidlig indsats og vil udvikle makerspaces for børnehave- og skolebørn fra 5-9 år ved oprettelse af MiniMakerLabs og lånekasser.
Skip to content