Entreprenørskab på de Nordjyske Ungdomsuddannelser

Projektet skulle understøtte, at de nordjyske ungdomsuddannelser bliver et vækstlag for udvikling af entreprenørielle kompetencer hos elever og studerende.

På tværs af 16 nordjyske ungdomsuddannelser blev der implementeret en række initiativer og tiltag, hvor de studerende aktivt skulle involveres i at udvikle entreprenørskab. Projektet fokuserede på at få aktiviteter i gang på ungdomsuddannelserne, der kunne udvikle entreprenørielle kompetencer hos eleverne, og hvor skolerne som en del af deres kerneydelse understøttede at elevernes gode idéer belv omsat til værdi for andre.

I projektet blev der arbejdet bredt med begrebet entreprenørskab, dvs. både tømreren, der senere ønsker at blive selvstændig inden for sit fag, HHX eleven, der vil lave egen webshop sideløbende med studiet, gymnasieeleven, der arbejder med formuleringen af løsningen på et globalt miljøproblem osv. Aktiviteterne i projektet omfatter bl.a. etablering af vækstmiljøer på ungdomsuddannelserne samt en række aktiviteter i de tre nordjyske IgangZ-huse, som er iværksættermiljøer for studerende. Projektbeskrivelsen på http://www.businessregionnorthdenmark.dk/initiativer/entrepren%C3%B8rskab-i-ungdomsuddannelserne-afsluttet eksisterer ikke længere.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2015 - december 31, 2017

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Ole Ervolder, oler-skole@aalborg.dk

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skive Kommune har fokus på en tidlig indsats og vil udvikle makerspaces for børnehave- og skolebørn fra 5-9 år ved oprettelse af MiniMakerLabs og lånekasser.
Skip to content