DM i skills

DM i skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Fra 2019 afholdes desuden Special Skills for unge, der modtager specialundervisning. I projektet samarbejder SkillsDenmark med en lang række interesseorganisationer.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2011 - januar 1, 2011

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

SkillsDenmarks sekretariat, info@skillsdenmark.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus