DM i fagene

DM i Fagene er en landsdækkende konkurrence for 7., 8. og 9. årgang. Formålet med DM i Fagene er at sætte fokus på fagligheden og den faglige udvikling hos eleverne under overskriften ”De stolte nørder”.

Centralt for konkurrencen er den casebaserede tilgang, hvor anvendelsesorienteret læring er i fokus. Sigtet er, at DM i Fagene skal være med til at styrke deltagernes evne til at koble skolens fag med omverdenen, videreuddannelserne samt det fremtidige arbejdsmarked. De kreative problemløsninger og innovationsevnen er i fokus, da et af projektets formål ligeledes er at understøtte nytænkningen af måder at lære på.

DM i Fagene er inddelt i to konkurrencer; en holdkonkurrence og en individuel konkurrence. Der er to runder i konkurrencen. Regionale- og Landsmesterskaber.

I projektet samarbejder DM i fagene med forskelige casevirksomheder, som leverer cases til de regionale mesterskaber samt landsmesterskaberne.

I 2019 fik DM i fagene en naturfaglig udvidelse med faget fysik/kemi og en ny tværfaglig holdkonkurrence med naturvidenskab i fokus.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 1, 2016 - august 1, 2016

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Tina Ravnsmed Hamborg, tih@dmifagene.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skive Kommune har fokus på en tidlig indsats og vil udvikle makerspaces for børnehave- og skolebørn fra 5-9 år ved oprettelse af MiniMakerLabs og lånekasser.
Skip to content