Dataekspeditioner

Gymnasielærere og -elever skal på ekspedition i en verden af data.

Projektet skal skabe mere motiverende, aktiv og praksisnær IT-undervisning i gymnasierne, der appellerer bredt blandt eleverne. Projektet vil blandt andet styrke Informatik-faget ved, i samarbejde med gymnasielærere, at udvikle nye undervisningsformer og læringsforløb, der tager udgangspunkt i forskning fra Københavns Universitet.

Projektet vil forløbe over ca. tre år og startes med et halvt års forløb for gymnasielærere, der sammen med forskere fra Københavns Universitet skal være med til at udvikle IT-læringsaktiviteter til gymnasierne. Involveringen af lærerne skal sikre, at forløbene passer til virkeligheden ude på gymnasierne, og bidrage til større medejerskab blandt lærerne, samt bedre forankring af forløbene på gymnasierne. Læringsforløbene skal baseres på cases fra forskning i krydsfeltet mellem datalogi og andre fagområder.

Næste skridt bliver såkaldte dataekspeditioner, hvor gymnasieklasser kommer på besøg på universitetet og bliver introduceret for cases, forløb og værktøjer, så de er klædt på til at kunne løse problemerne. Herefter får de tid til at arbejde med deres case over en periode tilbage på gymnasiet med vejledning fra deres lærer for til sidst at samles på universitetet igen og præsentere deres løsninger.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 10, 2020 - januar 10, 2024

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Martin Dybdal, dybber@di.ku.dk Tlf. +45 23 70 93 89

Projektkategorier

Projektfokus

  • Brobygning
  • Eksterne læringsmiljøer
  • It og medier
  • Teknologi

Projektelement

  • Kompetenceudvikling
  • Undervisningsudvikling
Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

  • Tidsafgrænset projekt
Science klubben arbejder med citizen science, hvor børn og unge kan indgå i konkrete forskningsprojekter på 10 science camps i både 2022 og 2023.
  • Tidsafgrænset projekt
Projektet vil sætte fokus på og styrke grundskoleelevernes teknologiforståelse, digitale dannelse og praksisfaglige kompetencer.
  • Tidsafgrænset projekt
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.

𝗠𝗮𝗻𝗴𝗹𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘁𝗶𝗹 𝗴𝗼𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗳𝗮𝗴𝗹𝗶𝗴𝗲 𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀ø𝗴𝗲𝗹𝘀𝗲𝗿?

Astra er medarrangør af Big Bang-konferencen, der samler landets bedste formidlere, undervisere og forskere og giver dig to dages faglig forkælelse i naturvidenskabens tegn.

Du får:

Køb din billet til Danmarks største naturfagskonference!

(åbner bigbangkonferencen.dk)

Skip to content