Gymnasielærere og -elever skal på ekspedition i en verden af data.
Projektet skal skabe mere motiverende, aktiv og praksisnær IT-undervisning i gymnasierne, der appellerer bredt blandt eleverne. Projektet vil blandt andet styrke Informatik-faget ved, i samarbejde med gymnasielærere, at udvikle nye undervisningsformer og læringsforløb, der tager udgangspunkt i forskning fra Københavns Universitet.
Projektet vil forløbe over ca. tre år og startes med et halvt års forløb for gymnasielærere, der sammen med forskere fra Københavns Universitet skal være med til at udvikle IT-læringsaktiviteter til gymnasierne. Involveringen af lærerne skal sikre, at forløbene passer til virkeligheden ude på gymnasierne, og bidrage til større medejerskab blandt lærerne, samt bedre forankring af forløbene på gymnasierne. Læringsforløbene skal baseres på cases fra forskning i krydsfeltet mellem datalogi og andre fagområder.
Næste skridt bliver såkaldte dataekspeditioner, hvor gymnasieklasser kommer på besøg på universitetet og bliver introduceret for cases, forløb og værktøjer, så de er klædt på til at kunne løse problemerne. Herefter får de tid til at arbejde med deres case over en periode tilbage på gymnasiet med vejledning fra deres lærer for til sidst at samles på universitetet igen og præsentere deres løsninger.