Børn Formidler Natur

Børn Formidler Natur vil få børn og deres familier ud i naturen og lade børnene vise vejen. Gennem forløb og begivenheder skal familierne se, hvad deres børn laver i institutionerne.

Børn Formidler Natur ønsker at skabe sammenhæng mellem børns naturfaglige læring i daginstitutionen og i familien. I daginstitutionen skal børnene lave aktiviteter i naturen ud fra den styrkede pædagogiske læreplan. Hvert emne afsluttes med en familieevent, hvor børnene formidler aktiviteterne til deres familier.

I samarbejde mellem naturvejlederen, børnehaver og lokale foreninger, vil vi forankre børnenes læring, både i institutionen og i familien, og samtidig øge kendskab til den lokale natur.

Børn Formidler Natur er et 4-årig projekt med støtte fra Friluftsrådet og Novo Nordisk Fonden, som fokuserer på naturformidling til børn i daginstitutioner, deres forældre og den lokale natur, med hjælp fra foreninger i Fredensborg Kommune.

Praktisk information

Projektstart/Periode

maj 10, 2019 - marts 31, 2023

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

anhr@fredensborg.dk

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

En ny skoletjeneste skal styrke det nye formidlingscenter for Limfjorden og give unge ”hands-on” oplevelser med Limfjordens økosystem i et åbent-skole-samarbejde med lokale virksomheder og DTU Aqua.
Projektet inviterer grønne foreninger og organisationer, naturvejledere, nationalparker, naturparker og andre aktører til at bruge projektets hjemmeside til formidling af ideer og materialer.