Biotech Academy

Biotech Academy er en non-profit organisation under DTU Bioengineering, som tilbyder gratis undervisningsprojekter til gymnasier og grundskoler.

Alle projekter involverer varierende undervisningsformer og har et stort fokus på praktisk arbejde. Organisationen samarbejder med forskere, lærere og elever under udviklingen af deres projekter. På Biotech Academys hjemmeside findes undervisningsforløb til grundskoler og gymnasier; undervisningsvideoer under “Biostriben” og e-læringsmiljøet Det Virtuelle Laboratorium. Endvidere arrangerer Biotech Academy en årlig camp i efterårsferien. Campen giver 24 talentfulde elever på STX og HTX mulighed for at blive undervist af studerende på DTU Bioengineering i eksperimentelt og teoretisk arbejde og introduceret til emner inden for bioteknologi som løsning på aktuelle samfundsproblemer. Skoler kan melde sig til at være testskole for udvikling af nye undervisningsmaterialer. Biotech Academys drift sponsoreres af Novo Nordisk Fonden, og de enkelte projekter sponsoreres af og udarbejdes i samarbejde med industrien, faglige organisationer og fonde.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2008 - december 31, 2025

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Ja

Projektholder

Marcus Deichmann, madei@dtu.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
Skip to content