Biophilia

Biophilia-projektet havde som mål at fremme innovation i undervisningen ved at udvikle undervisningsmetoder, som kombinerer naturvidenskab, kreativitet og teknologi.

Projektet havde ligeledes som sigte at bryde traditionelle undervisningsformer op med tværfaglig undervisning på tværs af alder og fag.

Hvert deltagerland udvalgte en region til at deltage i Biophilia-projektet. Hver region havde en styregruppe, der var ansvarlig for at gennemføre projektet i samarbejde med de lokale interessenter. NTS-centeret var udpeget af Undervisningsministeriet til at stå for kontakten til Biophilia, som var hovedsatsningen på undervisnings-, forsknings- og kulturområdet. I Danmark blev der arbejdet med Biophilia på læreruddannelsen i Aalborg, UCN og i tre folkeskoler i Nordjylland.

Den langsigtede målsætning for projektet var at skabe et nordisk samarbejde om at fremme de unges interesse for naturvidenskab og teknik, hvorved Nordens konkurrencekraft styrkes.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 1, 2014 - december 31, 2016

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Marianne Hald, mrh@ucn.dk

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content