Arkæologi og Naturvidenskab – naturfag på det kulturhistoriske museum

Etablering af arkæologisk laboratorium og udvikling af undervisningsforløb om arkæologi målrettet naturfagsundervisningen i udskolingen.

Projektets formål er at styrke elevers STEM-kompetencer og deres naturvidenskabelige, almene og  demokratiske dannelse ved at inddrage eleverne i arkæologisk og naturvidenskabeligt arbejde på museet og ved at synliggøre hvordan viden skabes på et museum. Projektet henvender sig til 7.-9. klasse og vil særligt beskæftige sig med det naturfagsdidaktiske potentiale, der ligger i  at inddrage arkæologi i den fællesfaglige undervisning i biologi, geografi og fysik/kemi i udskolingen.

Projektet består af tre integrerede delprojekter:

– Udvikling, gennemførelse og evaluering af en række undervisningsforløb og -formater i  samarbejde med skoler

– Etablering af et arkæologisk laboratorium på Københavns Museum, som skal danne ramme om  den projektrelaterede undervisning og fremtidig undervisning

– Udvikling af et digitalt undervisningssite som udvikles parallelt med  undervisning og etablering af laboratoriet

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2020 - januar 1, 2024

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Ja

Projektholder

Sidsel Kirk, cp2k@kk.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skip to content