Almas Intelligente Have

En moderne, teknologisk byggelegeplads, hvor børn, unge, forældre og andre kan eksperimentere med vind, vand, lys og planter.

Som den første skole i landet etablerer Mølleskolen i Ry et udendørs læringsrum, kaldet Almas Intelligente Have. Skolen går i 2020 i gang med etableringen af Almas Intelligente Have – et naturvidenskabeligt eksperimentarium, hvor elever fra hele Skanderborg Kommune kan eksperimentere med vind, vand, solceller, lys, plantestrøm, 3D-print, laserskæring og meget mere.

Visionen for Almas Intelligente Have er et skabe et levende læringsrum for alle – en have hvor lysten til læring styrkes via eksperimenter, oplevelser og sanser. I Almas Intelligente Have er seniorerne en del af fællesskabet, de både lærer og lærer fra sig. Haven er i sin indretning en frontløber for et moderne og nytænkende byrum. Den overordnede vision for Almas Intelligente Have er således:

• At styrke naturfag i folkeskolen og understøtte den undersøgende og eksperimenterende undervisningsform.
• At udvikle et naturfagligt byrum, som alle kan bruge, til undervisning såvel som til fritidsbrug.
• At gøre børn og unge interesserede i naturfag og teknologi og dermed øge den naturvidenskabelige dannelse blandt børn og unge.
• At give børn og ældre et inspirerende fritidsområde, hvor der er mulighed for at mødes om fælles projekter på tværs af generationer.

Praktisk information

Projektstart/Periode

december 1, 2020 - december 1, 2020

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Skoleleder Kristian Toft, Tlf. 87 94 31 00

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Skip to content