Akademiet for talentfulde unge

Projektets aktiviteter omfatter forskellige tilbud og er organiseret i flere afdelinger på tværs af landet med varierende tilbud til de unge.  Gymnasieeleverne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til første semester af deres 3. g. år, og HF-eleverne er tilknyttet programmet i et lille år fra midten af 1. HF. Juniortalent er målrettet elever i 8. klasse.

Forløbet er møntet på at inspirere og udfordre eleverne fagligt samt at forberede dem på en akademisk karriere. Undervejs oplever talenterne en række forelæsninger og deltager aktivt i faglige workshops inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder.

ATU har et løbende samarbejde med både videregående uddannelser og private virksomheder, som har til formål hvert år at sammensætte et unikt talentprogram, der giver deltagerne mulighed for at møde nogle af landets fremmeste forskere og mest innovative virksomheder. I projektet samarbejder Akademiet for talentfulde unge med forskere, virksomheder og andre eksperter samt med forskellige interesseorganisationer.

Praktisk information

Projektstart/Periode

juli 1, 2006 - juli 1, 2006

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

info@talentfuldeunge.dk -- nfo@atusyd.dk -- info@atumidt.dk

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skive Kommune har fokus på en tidlig indsats og vil udvikle makerspaces for børnehave- og skolebørn fra 5-9 år ved oprettelse af MiniMakerLabs og lånekasser.
Skip to content