Akademiet for talentfulde unge- Syd

Et talentprogram, som sætter bred faglighed, samt social og personlig udvikling i fokus.

Formålet med ATU er at give gymnasieelever med akademisk potentiale et bredere og mere kontinuert tilbud med intellektuelle udfordringer og erfaringer, der opkvalificerer deres daglige arbejde, styrker deres studiekompetencer og naturligt leder dem til en videregående uddannelse. Udover at udvikle deres faglige og studiemæssige kompetencer får de samtidig et socialt netværk af ligesindede.

Forløbet er tilrettelagt således, at det enkelte talent får mulighed for at udvikle sine færdigheder og dygtiggøre sig inden for et så bredt spektrum af akademiske discipliner som muligt. Gennem den to-årige periode tilbydes således en grundlæggende introduktion til akademisk tænkning, formidling, fordybelse og ikke mindst akademisk arbejde. Udover disse obligatoriske grundseminarer tilbydes en række valgfrie aktiviteter i form af workshops, forelæsninger, virksomhedsbesøg m.m. inden for specialiserede videnskabelige områder.

Praktisk information

Projektstart/Periode

juli 1, 2006 - juli 1, 2006

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

info@atusyd.dk, +45 6261 8910

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

En ny skoletjeneste skal styrke det nye formidlingscenter for Limfjorden og give unge ”hands-on” oplevelser med Limfjordens økosystem i et åbent-skole-samarbejde med lokale virksomheder og DTU Aqua.
De gymnasielle faglige foreninger for biologi, datalogi, fysik, geografi, kemi og matematik samarbejder om årlige nationale olympiske lege i de naturvidenskabelige fag