Gå til hovedindhold

Akademiet for talentfulde unge

Talent - Illustration: colourbox

Akademiet for Talentfulde Unge samler fagligt engagerede elever og tilbyder dem muligheden for at blive dygtigere i et intenst miljø. 

Projektets aktiviteter omfatter forskellige tilbud og er organiseret i flere afdelinger på tværs af landet med variende tilbud til de unge.  Gymnasieeleverne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til første semester af deres 3. g. år, og HF-eleverne er tilknyttet programmet i et lille år fra midten af 1. HF. Juniortalent er målrettet elever i 8. klasse.

Forløbet er møntet på at inspirere og udfordre eleverne fagligt samt at forberede dem på en akademisk karriere. Undervejs oplever talenterne en række forelæsninger og deltager aktivt i faglige workshops inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder. ATU har et løbende samarbejde med både videregående uddannelser og private virksomheder, som har til formål hvert år at sammensætte et unikt talentprogram, der giver deltagerne mulighed for at møde nogle af landets fremmeste forskere og mest innovative virksomheder.

I projektet samarbejder Akademiet for talentfulde unge med forskere, virksomheder og andre eksperter samt med forskellige interesseorganisationer.

Støttet af

Industriens Fond Nordea-fonden

Geografisk område

Landsdækkende