Gå til hovedindhold

Teachers try science

Lærerkonferencen - Insero - 2018

Med undervisningsmaterialet og websitet ”Teachers Try Science” vil IBM være med til at sætte STEM på uddannelsesdagsordenen og uddanne fremtidige talenter.

I 2015 testede Naturvidenskabernes hus websitet Teachers Try Science for at vurdere materialets brugbarhed i en dansk kontekst. Talenter med STEM kompetencer anses som vigtige for den danske konkurrenceevne. Formålet med Teachers Try Science var derfor at gøre STEM undervisningen relevant og spændende for eleverne og samtidig nemt tilgængeligt for lærerne. 

Testen spændte over tre faser og resulterede i, at seks undervisningsforløb med tilhørende rubrics blev oversat og tilpasset til en dansk kontekst. Lærerne var meget positive over materialet, der syntes at kunne motivere eleverne. 

Det førte til, at i alt seks undervisningsforløb blev oversat og tilpasset fra amerikansk til dansk kontekst. Dette gjaldt bl.a. danske mål og standarder i undervisningen, hvortil man også oversatte og tilpassede et evalueringsredskab kaldt for en rubric til en dansk kontekst for hvert materialesæt, i overensstemmelse målene i den danske folkeskole. 

Samarbejdspartnere

Naturvidenskabernes Hus, IBM