Gå til hovedindhold

SubUniversity

SubUniversity er et tilbud til gymnasieskoler, der giver udvalgte gymnasieelever mulighed for at møde det faglige og sociale liv på Aarhus Universitet. Gymnasieeleverne inddeles i grupper efter faglig interesser og får tilknyttet to universitetsstuderende som mentorer.

Et forløb strækker sig over halvandet skoleår, fra eleverne udvælges i slutningen af 1. g, til slutningen af 2. g. Gymnasieeleverne vil i løbet af 2. g deltage i tre obligatoriske dagsseminarer med forskellige temaer på Aarhus Universitet.

SubUniversity har fokus på dygtige elever der har potentialet til at gennemføre en universitetsuddannelse, men som kan have en barriere, hvad enten den er geografisk eller eleven kommer fra et ikke-akademisk hjem. Gennem SubUniversity får de udvalgte elever indsigt i, hvad det indebærer at være studerende på en universitetsuddannelse og de bliver måske motiveret til at vælge en universitetsuddannelse – noget som eleven måske ellers ikke havde valgt.

 

Støttet af

Region Midtjylland - Regionrådets udviklingspulje

Deltagende institutioner

Grenaa Gymnasium Gymnasiet HTX Skjern Herning Gymnasium (Med fra 2015) Holstebro Gymnasium & HF Horsens Gymnasium Ikast-Brande Gymnasium (Med fra 2015) Langkær Gymnasium Learnmark Horsens Teknisk gymnasium HTX Mercantec (Med fra 2015) Randers Statsskol

Geografisk område

Region Midtjylland
Aarhus Kommune