Gå til hovedindhold

LEAPS

LEAPS er et initiativ, som omstiller folkeskoler til undervisning efter de pædagogiske principper bag projektbaseret læring. Det kræver en omstilling på alle skolens niveauer, fra praksis med eleverne, over ledelsens strategi og prioritering til forvaltning af ressourcer. 

LEAPS er et helskoleprojekt, som omstiller folkeskoler til undervisning efter de pædagogiske principper bag projektbaseret læring. Konkret er LEAPS en undervisningsform, der tager afsæt i autentiske problemstillinger, og med kreativt og innovativt fokus integrerer alle (relevante) fag samt STEM-fagene; Science, Teknologi, Engineering og Matematik, i hvert undervisningsforløb, som typisk varer 6-8 uger. 

Omstilling til LEAPS-skole er et forløb på i alt 5 år. Kata Fonden arbejder tæt sammen med LEAPS-skolerne under hele omstillingsprocessen. Dels med uddannelse af personale, dels med fokus på udvikling og fastholdelse af en 5-års skoleplan og løbende integration af værktøjer og metoder der kan faciltiere omstillingen. 

Støttet af

Velux Fonden og Villum Fonden Novo Nordisk Fonden Lundbeckfonden Fabrikant Mads Clausens Fond

Deltagende institutioner

Sønderborg Kommune Esbjerg Kommune Kalundborg Kommune Køge Kommune Sønderskov-Skolen, Sønderborg Kvaglundskolen Signatur, Esbjerg Skolen på Herredsåsen, Kalundborg Herfølge Skole, Køge High Tech High School, San Diego, Californien dk | Center for Læring i