Gå til hovedindhold

Engineer the Future rundspørge

Engineer the Future har i samarbejde med Deloitte consulting lavet en rundspørge der peger på, at sandsynligheden for, at elever får interesse for naturvidenskab og teknologi stiger gennem virksomhedssamarbejde.

Formålet med rundspørgen var at komme med forslag til, hvordan barrierer for et styrket skolevirksomhedssamarbejde kunne imødekommes for at inspirere til styrket samarbejde og realisere potentialet. 

Baggrunden for rundspørgen var, at man ville imødekomme arbejdsmarkedets behov for teknologiske kompetencer og udvikle børn og unges interesse inden for det naturvidenskabelige og teknologiske felt. 

I rundspørgen blandt Engineer the Futures partnervirksomheder fremgik det, at elevers interesse for naturvidenskab og teknologi steg gennem en et skole-virksomhedssamarbejde, fordi det gav mulighed for at afprøve fagenes teori i praksis. Lærere og kommuner vurderede også, at et samarbejde med en virksomhed havde en positiv effekt ift., at opnå de generelle mål i folkeskolen. Erfaringer viste, at skole-virksomhedssamarbejdet kunne bidrage til styrket faglighed, læringsparathed, motivation og øget trivsel hos eleverne.

Samarbejdspartnere

Deloitte