Gå til hovedindhold

Naturvidenskabsfestival

Amager strandpark - Naturvidenskabsfestival 2018 - ©Astra - Foto: Ole Risbjerg Pedersen

Naturvidenskabsfestival afholdes hvert år i uge 39 med deltagelse af ca. en tredjedel af landets grundskoler og mere end halvdelen af de gymnasiale ungdomsuddannelser.

Festivalens formål

Naturvidenskabsfestival er en national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39 og har over 150.000 deltagende elever. Naturvidenskabsfestivalen henvender sig til skoler, ungdomsuddannelser, biblioteker, museer, naturskoler og virksomheder over hele landet. 

Naturvidenskab handler om virkeligheden

Naturvidenskab handler om virkeligheden og eleverne skal opleve, at naturvidenskab giver dem handlekompetence, og at de kan bruge (natur)videnskab til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag, som påvirker deres liv, deres hverdag og deres trivsel - både lokalt og globalt.

Involvere børn og unge i science 

Ved at involvere børn og unge aktivt i science-aktiviteter får de nogle praktiske erfaringer og hands on-oplevelser, som kan gøre science både vedkommende og konkret. Ved at koble aktiviteterne til virkelige problemstillinger, og hvordan science anvendes i vores samfund, får de en oplevelse af, hvad science kan bruges til, og at de med science i rygsækken selv kan være med til at påvirke dagsordener og skabe forandringer.  

Fakta

  • Hvert år i uge 39
  • Landsdækkende
  • Afholdes for 15. gang i 2016
  • Flere end 100.000 børn og unge deltager
  • Alle kan være med til at engagere børn og unge i science i Naturvidenskabsfestival
  • Målgruppe for aktiviteterne er elever på grundskoler og ungdomsuddannelser