Gå til hovedindhold

Friluftsrådet - Projekter til gavn for naturen

Udlodningsmidler til friluftsliv (Friluftsrådet) uddeler 17 mio. kr. til projekter, der gavner naturen. Det kan for eksempel være projekter der indeholder nye vandrestider, flere shelters, skolehaver eller bål- og hytteaktiviteter i naturen.

Puljen uddeles blandt projekter, som generelt er med til at øge kvaliteten er friluftsliv for danskerne. Puljen er opdelt i tre emner i relation til netop det:

  • Flere ud i naturen: Projekter der skal gøre det nemmere at komme ud i naturen - også for folk der ikke normalt kommer så meget ud. Der er afsat 8 mio. kr. under dette tema, og der kan maksimalt søges om 300.000 kr. pr. projekt. 
  • Fordybelse i naturen: Projekter der giver større forståelse for naturen, særligt målrettet formidling og aktiviteter henvendt til børn og unge. Der er afsat 3 mio. kr. til dette emne, og der kan maksimalt søges om 100.000 kr. pr. projekt.
  • Sammen i naturen: Projekter der giver flere mulighed for at opleve fællesskab i naturen, hvilket kan være med til at understøtte både fysisk og mentalt helbred. Der er afsat 6 mio. kr. under dette emne, og der kan maksimalt søges om op til 100.000 kr. pr. projekt.

Læs mere om puljen på Friluftsrådet hjemmeside