Gå til hovedindhold

Privatlivs- og persondatapolitik

Her kan du læse om, hvordan vi indsamler og bruger de personoplysninger du efterlader dig, når du besøger Astras hjemmesider.
Vi ønsker, at du skal føle dig tryg ved, at vi bruger oplysningerne korrekt og behandler personoplysninger fortroligt og sikkert.

Senest opdateret: 5. oktober 2018

Hvem står bag hjemmesiden? - kort om Astra

Denne hjemmeside drives af:

Astra
Akademigrunden 18
4180 Sorø
CVR-nr.: 32509444
Telefon: +45 2427 0024.

Hvis du vil kontakte os vedrørende vores brug af personoplysninger, så skriv til dpo@astra.dk

Astra er en selvstændig offentlig institution - og Danmarks nationale naurfagscenter. Astra benytter blandt andet en række digitale tjenester til at løse den ved lov pålagte opgave. Læs mere om Astra på https://astra.dk/om-astra.

Formål med, og grundlag for, behandling af dine personoplysninger

Astra indsamler oplysninger om brugere og deres besøg på vore websites på to måder:

  • Ved at brugere selv afgiver oplysninger
  • Ved brug af såkaldte cookies

Indsamlingen af personoplysninger tilpasses altid rammerne af den gældende lovgivning.

Astra indsamler personoplysninger om dig, som du selv afgiver. Det kan fx være i følgende situationer:

  • du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev
  • du deltager i et af vores arrangementer (fx. Big Bang-konferencen, Naturvidenskabsfestival, Unge Forskere, camp eller kursus hos Science Talenter m.v.)
  • du har oprettet eller bedt om et login til en af Astras hjemmesider
  • du afgiver oplysningerne i forbindelse med brug af en af Astras øvrige digitale tjenester
  • du indsender indhold (fotos, historier, figurer m.m.) via en af Astras hjemmesider eller øvrige digitale tjenester.
  • du deltager i en konkurrence, som Astra har arrangeret
  • du deltager i en undersøgelse
  • du kontakter Astra med spørgsmål eller kommentarer

Astras behandling af dine personoplysninger sker på grundlag af “Lov om oprettelse af et nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed”.

Astras behandling af dine personoplysninger er således nødvendig af hensyn til udførelsen af en opgave i samfundets interesse/henhører under offentlig myndighedsudøvelse, som Astra har fået pålagt, jf. artikel 6, stk. 1, litra e) i databeskyttelsesforordningen. I enkelte tilfælde sker Astras behandling af dine personoplysninger på grundlag af dit forudgående samtykke til et eller flere specifikke formål, jf. artikel 6, stk. 1, litra a) i databeskyttelsesforordningen.

Personoplysninger bruges til at gennemføre den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at forbedre brugeroplevelsen på Astras digitale tjenester og øvrige tilbud, f.eks. gennem analyser og målrettede undersøgelser.

Vi overlader dine personoplysninger til vores databehandlere.

Astra benytter sig også af leverandører, der behandler dine data i lande uden for EU og EØS. De pågældende leverandører har enten tilsluttet sig EU-US Privacy Shield eller også har Astra og leverandøren indgået særskilt aftale herom iflg. databeskyttelsesforordningens krav.

Når du besøger en af vore hjemmesider indsamler Astra via cookies information om alle besøg på hjemmesiden. Vi bruger informationen til at forbedre din oplevelse, analysere brugen af de enkelte elementer på hjemmesiden, og til at vurdere relevansen og kvaliteten af vores indhold.

Til at hjælpe os med dette bruger vi forskellige analyseværktøjer, såsom Google Analytics, til at indsamle statistiske oplysninger.

Opbevaring af dine personoplysninger

Vi opbevarer dine personoplysninger så længe det er relevant i forhold til det formål, de blev indsamlet til. Herefter bliver de slettet.

Retten til at trække samtykke tilbage

Såfremt du har afgivet et samtykke til Astras behandling af dine personoplysninger, fx i forbindelse med din tilmelding til Astras nyhedsbrev, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

Ønsker du at tilbagekalde samtykke, eller har andre spørgsmål omkring vores brug af dine personoplysninger, så skriv til dpo@astra.dk

Dine rettigheder

Såfremt Astras behandling af dine personoplysninger er omfattet af databeskyttelsesforordningen, har du en række rettigheder, som kort er beskrevet nedenfor. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder skal du kontakte os. Kontakt os via astra@astra.dk.

  • Ret til at se oplysninger. Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig.
  • Ret til at få rettet forkerte oplysninger. Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.
  • Ret til sletning. I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, før vores almindelige retningslinjer for sletning benyttes.
  • Ret til begrænsning af behandling. Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.
  • Ret til indsigelse. Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger.
  • Ret til at få overført personoplysninger. Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et almindeligt anvendt format, så de kan overføres til en anden dataansvarlig så let som muligt.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk. Her kan du også indgive en klage, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på.

Mere om hvordan vi bruger cookies