Gå til hovedindhold

Tre unge forskere på vej til CASTIC

Mathilde - Science i Forum - Unge Forskere 2018 - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Tre deltagere fra dette års Unge Forskere er ved at være klar til at tage til Kina. De skal deltage i CASTIC - det asiatiske mesterskab for unge forskere.

Mathilde Louise Bagger vandt en andenpræmie til Unge Forskere 2018 i kategorien Life Science, og hun deltager med sit projekt om modermærkekræftbehandling med immunterapi. Hun har aldrig besøgt Asien før og glæder sig til at se Kina. Det, hun ser frem til, er nu i første omgang at møde de andre deltagere. 

"Først og fremmest glæder jeg mig til at møde en masse dygtige mennesker fra andre lande. Derudover bliver det sjovt at formidle projektet på engelsk, og jeg er spændt på at se, hvordan en stor international konkurrence i Asien forløber," fortæller Mathilde.  

Det samme gælder for Bjarke Almer Frederiksen, der vandt en tredjepræmie i Technology-kategorien med sit projekt Væskekøling med suspenderet grafen. Han ser også frem til at få idéer til videreudvikling af projektet i mødet med konkurrencens jury.   

"Mest af alt glæder jeg mig til at møde unge fra mange forskellige lande der allesammen brænder for videnskab og forskning. Det bliver spændende at høre, hvilke idéer de har, og hvad de er kommet frem til. Jeg glæder mig også rigtig meget til at præsentere mit projekt for en jury, og forhåbentlig få input til, hvordan jeg kan videreudvikle mit projekt," siger Bjarke. 

Jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere mit projekt for en jury, og forhåbentlig få input til, hvordan jeg kan videreudvikle mit projekt

Bjarke Almer Frederiksen, vinder af 3. præmie til Unge Forskere 2018

Den tredje danske deltager i konkurrencen er Mikael Lindmark Moelsgaard, som deltager med projektet Lyrik: Et matematisk system. Mikael har udviklet et computerprogram, som kan analysere det lingvistiske indhold af lyriske tekster. Mikael vandt i dette års konkurrence en fjerdepræmie i Physical Science-kategorien, og tilbage i 2015 vandt han førstpræmien i Unge Forskere Junior med sit projekt om Rektangelrokeringer.    

Den kinesiske konkurrence løber fra den 14. til den 20. august, og afholdes i år i Chongqing. Sidste år vendte de danske deltagere hjem med en bronzemedalje og hele to sølvmedaljer, og vi krydser fingre for, at der også i år er præmier i vente for de danske deltagere.