Gå til hovedindhold

Novo Nordisk Fonden uddeler 5 mio. til talentudvikling af gymnasieelever

Forsøg - piger der smiler - Science Talenter 2017 - Foto: Suong Christensen © Astra

Astras Science Talenter har modtaget 5 mio. fra Novo Nordisk Fonden
Midlerne er givet til et 3-årigt projekt og skal bruges til Science Talenters samlede gymnasieforløb ‘Science Talent Senior’. Der arbejdes både med at styrke kvaliteten, og med at gøre forløbene billigere, så et bredere udsnit af landets gymnasier får mulighed for sende deres særligt talentfulde elever på camps og science-forløb hos Science Talenter i Sorø.

Med Science Talent Senior vil vi sikre, at talentfulde gymnasieelever fra hele landet bliver fagligt udfordret i et socialt fællesskab, hvor de møder ligesindede og får inspiration til en fremtidig karriere i naturvidenskab

Nynne Afzelius, Talentchef i Astra

Det er helt centralt, at projektet strækker sig over tre år, fordi det er nødvendigt med en langsigtet indsats, hvis talentarbejdet skal blive bæredygtigt. "Vi ved, at gymnasierne er pressede på ressourcer i de her år, så det er særligt glædeligt for os at få midler til at gøre det afgørende billigere for gymnasierne at sende elever på camps hos os", siger Nynne Afzelius.

Novo Nordisk Fonden har i alt uddelt 100 mio. kr. i støtte til naturvidenskabelig uddannelse og formidling i hele Danmark.

19 projekter ud af 202 ansøgere har modtaget støtte fra Novo Nordisk Fonden, som for første gang har uddelt støtte i åben konkurrence til uddannelse og formidling inden for naturvidenskab.

Fælles for projekterne er, at de alle har fokus på at skabe refleksion og begejstring om naturvidenskaben og udvikle den naturfaglige undervisning.

Støtteområdet dækker bl.a. fritidsaktiviteter for familien og naturfagsdidaktisk forskning. Det favner naturfaglig uddannelse fra vuggestue til professionsbachelor og videregående uddannelser, som formidler den nyeste forskning til børn og unge.