Gå til hovedindhold

Novo Nordisk Fonden giver 100 mio. kr. til uddannelse og formidling

Novo Nordisk-fonden giver 100 mio kr til uddannelse og formidling - Foto: Sanne Vils Axelsen ©Astra

Novo Nordisk Fonden opprioriterer sin støtte til arbejdet for naturvidenskabelig uddannelse og formidling markant. Fonden vil i år uddele op til 100 mio. kr. i åben konkurrence inden for området, hvor de bedste projektforslag opnår støtte.

I den nye ansøgningsrunde, der åbner til august, kan ansøgere fx søge om støtte til forskning i og udvikling af undervisningsmetoder bredt inden for naturvidenskab og teknologi (STEM-området) og til kompetenceløft af lærere. Uddannelsesprojekter kan være rettet mod dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelser, erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser.

Der kan også søges om støtte til fx naturvidenskabelige talentkonkurrencer, sommerskoler, videnskabsjournalistik, udstillinger og andre formidlingsprojekter. Formidlingsprojekter kan være rettet mod børn, unge eller den brede befolkning.

”Ved for første gang bredt at invitere til ansøgninger inden for naturvidenskabelig uddannelse og formidling ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til etablering af nyskabende projekter og at understøtte udviklingen af miljøet i Danmark. Formålet med fondens støtte er at øge interesse, viden og kompetencer inden for naturvidenskab bredt i den danske befolkning – og især blandt børn og unge,” siger Dagnia Looms, Head of Strategic Awards i Novo Nordisk Fonden.

Fonden støtter både større og mindre projekter. Der kan ansøges om:

  • Mellem 100.000 kr.-5 mio. kr. til projekter af op til 4 års varighed
  • Mellem 5-20 mio. kr. til projekter af 2-6 års varighed

Sådan søger I midler fra fonden

Der afholdes tre informationsmøder om, hvordan man søger fondsmidler:

København: 7. juni 2018 kl. 16 på Tuborg Havnevej 19, 2900 Hellerup. 
Tilmelding til informationsmøde her.

Aarhus: 11. juni 2018 kl. 15 på VIA Center for Undervisningsmidler, Bygning C, lokale C1.42, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C.
Tilmelding til informationsmøde her.

Odense: 12. juni 2018 kl. 15 på SDU, Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, 5000 Odense C.
Tilmelding til informationsmøde her.

Læs mere om det nye opslag, søgekriterier og ansøgningsprocessen her