Gå til hovedindhold

Medaljer i Brasilien

Mostratec 2018

De danske deltagere til dette års MOSTRATEC har alle medaljer med hjem fra det sydamerikanske mesterskab for unge forskere. I den flotte høst er fire medaljer i alt - en guldmedalje og tre af sølv. 

Det danske hold, der tog til Novo Hamburgo i Brasilien for at vise de danske farver, bestod af Silke Sofia Dainese med projektet 'Metoder til udforskelse af exoplaneter' og Katrine Strandby Henriksen og Mille-Marie Find Jensen med projektet 'Parstem - ergonomisk hæklenål.' 

"Vi har vundet to andenpladser," fortæller Mille-Marie og Katrine, der udgør to tredjedele af Parstem-gruppen. I foråret vandt de sammen med det trejde gruppemedelem, Stine Schroll Kærgaard, en andenplads i technology-kategorien til Unge Forskere Senior.

Efter de stod med projektet i Forum, har de arbejdet videre på deres projekt. De har alle sammen valgt at tage sabbatår og bruger nu tiden på at videreudvikle hæklenålen. De går derudover med tanker om, at hæklenålen måske en dag kan blive starten på en virksomhed.

"Siden Unge Forskere har vi arbejdet med at videreudvikle hæklenålen, således at vi kommer tættere og tættere på en færdig prototype, som evt. kan sættes i produktion. Vi har bl.a. også undersøgt mulighederne for patent," fortæller Parstem-gruppen, der i sommer blev studenter fra Odense Tekniske Gymnasium.   

... vi kommer tættere og tættere på en færdig prototype, som evt. kan sættes i produktion. Vi har bl.a. også undersøgt mulighederne for patent

Katrine Strandby Henriksen og Mille-Marie Find Jensen

"Jeg har vundet en førsteplads i den internationale konkurrence og en andenplads i den store konkurrence," fortæller Silke. Andenpladsen i den samlede konkurrence vandt hun i kategorien Earth and Planetary Sciences and Mathematics and Physics. Silke kommer fra Århus Statsgymnasium, og hun har også arbejdet videre med sit projekt efter Unge Forskere-finalen, hvor hun vandt en 2. præmie i kategorien Physical Science.

Mostratec - Unge Forskere 2018

Her er Silke på scenen med det danske flag til Mostratec 2018. 

"Jeg har arbejdet videre siden Forum, bl.a. har jeg undersøgt en masse om
exoplaneters atmosfærer. Jeg har også lavet et nyt forsøg og samlet en masse mere data," fortæller Silke.Silke begyndte efter sommerferien at læse fysik på Århus Universitet.

"Jeg tror helt sikkert, at jeg efter at have været med i Unge Forskere er blevet mere sikker på, at det er fysikkens vej jeg skal gå." 

Jeg tror helt sikkert, at jeg efter at have været med i Unge Forskere er blevet mere sikker på, at det er fysikkens vej jeg skal gå. 

Silke Sofia Dainese 

Til finalen i Unge Forskere vandt Silke udover turen til Brasilien også chancen for at holde et oplæg på Bloom-festival, hvor hun fremlagde sit projekt for andre sciene-interesserede. Du kan læse mere her