Gå til hovedindhold

Magnus vinder guld til EUCYS

Unge Forskere 2019 - EUCYS 2019

Magnus Quaade Oddershede fra Gladsaxe har vundet en 1. præmie til EUCYS - EM i science. Det er 15 år siden et dansk projekt sidst løb med en guldmedalje ved det europæiske mesterskab. 

I den seneste uge har tre Unge Forskere-deltagere været i Sofia i Bulgarien, hvor The EU Contest for Young Scientists blev afholdt. Magnus Quaade Odershede, Emma Weiss Nielsen og Nicolai Tiedemann vandt alle deres deltagelse som en del af deres præmie til Unge Forskere-finalen 2019.

Efter tre dage med juryrunder blev vinderne afsløret tirsdag d. 17. november, og Magnus Quaade Oddershedes projekt "Vingespidsers indflydelse på flyvingers effektivitet" blev hædret med en førstepræmie. Det er 15 år siden et dansk projekt sidst har vundet guld til EUCYS.

"Det har været super fedt at se alle de andre projekter og møde de andre deltagere. De var virkelig gode, og så var det også sjovt at lære de andre deltagere at kende og præsentere mit projekt internationalt," fortæller Magnus til EUCYS. 

Førstepræmien er på 7000 euro, og i konkurrencen har de danske deltagere konkurreret mod unge fra 38 andre lande. En af de andre danske deltagere, Emma Weiss Nielsen, vandt en særpris for sit projekt "MUHSIK - et produktivitetsoptimerende middel."

Selvom Magnus nu er en guldmedalje rigere, er han ikke færdig med at arbejde på sit projekt.

...jeg håber, at de to ting kan komplimentere hinanden, så jeg kan bruge studiet i projektet, og så jeg gennem projektet kan ende med at blive en bedre fysiker

Magnus Quaade Oddershede

"Når jeg kommer hjem, skal jeg helt klart arbejde videre med mit projekt. Jeg er lige startet på fysik på Københavns Universitet, så jeg håber, at de to ting kan komplimentere hinanden, så jeg kan bruge studiet i projektet, og så jeg gennem projektet kan ende med at blive en bedre fysiker."

Til næste år skal Magnus præsentere sit projekt til den VM i Science, ISEF, der afholdes i USA.