Gå til hovedindhold

Kender du Danmarks bedste lærer?

Kender du Danmarks bedste lærer? Foto: Novo Nordisk Fonden

Med en række priser anerkender Novo Nordisk Fonden pædagoger og læreres arbejde med at skabe interesse og motivation for naturvidenskab blandt børn og unge. Der uddeles priser både øst og vest for Storebælt, og man kan nominere kandidater til priserne frem til 10. januar 2019. 

Undervisning i vingummibamsers kemi, et økologisk planetarium af ler, sten og halm og skabelse af en bionedbrydelig kugle, så man undgår lidelser hos dyr, der har hagl i kroppen efter en mislykket jagt. Det er nogle af de kreative undervisningstiltag, som tidligere vindere af Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris og Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris har taget for at fange elevernes interesse for de naturvidenskabelige fag.

Novo Nordisk Fonden uddeler årligt en række priser med det formål at anerkende pædagogers, læreres og underviseres arbejde med at skabe læring, interesse og motivation for naturvidenskab blandt børn og unge – fra de helt tidlige erfaringer med natur og teknologi i børnehaver og vuggestuer til de teoretiske og eksperimentelle udfordringer på ungdomsuddannelserne og læreruddannelsen.

I alt afsættes årligt knap to millioner kroner til priserne.

Priserne vil blive uddelt til engagerede og dygtige personer, der leverer inspirerende naturfaglig undervisning eller pædagogisk arbejde på højt fagligt niveau.

De fem priser er:

Med priserne ønsker Novo Nordisk Fonden at sætte fokus på det høje naturfaglige undervisningsniveau i det danske uddannelsessystem og anerkende de pædagoger og lærere, der yder en ekstraordinær indsats. Fondens undervisningspriser dækker alle de naturvidenskabelige fag og understøtter sammenhænge på langs af hele uddannelseskæden. Formålet med priserne er, at flere unge får interesse for naturvidenskab, teknologi og forskning og vil vælge en karriere indenfor området. 

Indstillinger til priserne evalueres af en komite nedsat af Novo Nordisk Fonden blandt indsendte indstillinger.