Gå til hovedindhold

Gratis oplæg til dine elever

Publikum mens Henrik Svanekiær åbner Science i Forum - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Giv dine elever inspiration udefra mandag d. 26. april, og tag dem med til gratis online oplæg med bl.a. Peter Lund Madsen, Sebastian Mernild og Nikolaj Sonne. 

Det kan I opleve

Hjernen i topform - Peter Lund Madsen 
Ved du nok om din hjerne? Oplev hjerneforsker Peter Lund Madsens foredrag “Hjernen i topform”, når Unge Forskeres åbne program løber af stablen.
Hvordan optimerer vi vores hjernekapacitet? Og hvordan passer vi bedst på vores hjerner? Det og meget mere går Peter Lund Madsen i dybden med til dette foredrag, som er for alle, der har lyst til at vide mere om den forunderlige hjerne.

Klimaforandringer - Sebastian Mernild
Vidste du, at der findes systematiske observationer af klimaforandringerne helt tilbage fra 1880? Dr.scient. Sebastian Mernild går i dybden med de menneskeskabte klimaforandringer og konsekvenserne, der medfølger. Men kan vi egentlig gøre noget? Og i så fald hvad?


Din mobil den lille forræder - Nikolaj Sonne
Føler du dig nogensinde overvåget? Journalist Nikolaj Sonne tager dig med på en tankevækkende rejse gennem hverdagsovervågningens verden og den skyldige teknologi: din mobiltelefon. Hvad er det, der får os til at give vores rettigheder til vores privatliv fra os? Det kan du få indsigt i, i Nikolaj Sonnes oplæg.

Gå allerende nu på opdagelse i det fulde program. Deltagelse kræver ingen tilmelding på forhånd, men der er et loft på 300 deltagere til hvert oplæg. Du kan udvælge netop det oplæg, som passer bedst til dine elever, dog er der i programmet anvist om målgruppen som udgangspunkt er på grundskole- eller ungdomsuddannelseselever.

Tilbud til grundskoleelever  
Går dine elever i grundskolen, kan du invitere dem med til oplæg med bl.a. Biotech Academy, Skramloteket, Hovedet i havet, Eksperimentarium eller Dansk Røde Kors. 

Elever på ungdomsuddannelserne
Er du lærer på ungdomsuddannelserne, kan dine elever følge med i en dissektion af en ederfugl hos Vadehavscenteret eller se oplæg fra DTU og quizze med Plastic Change. 

Det Åbne program d. 26. april er en del af Unge Forskere-finalen, der afvikles 25.-27. april, hvor elever fra hele landet dyster med naturvidenskabelige projekter om at vinde titlen som Årets Unge Forsker og præmier for mere end 300.000 kr.