Gå til hovedindhold

Emma løber med særpris til EUCYS

EUCYS - Unge Forskere 2019

Unge Forskeres juniorvinder, Emma Weiss Nielsen, har vundet en særpris til EM i Science. 

Sammen med to andre danske deltagere har Emma forsvaret de danske farver ved EUCYS -  The EU Contest for Young Scientists, der blev afholdt for 31. gang - i år i Sofia i Bulgarien. 

"Det har været en kæmpe ære at få muligheden for at deltage - alle projekterne er helt vildt gode, og det at mærke de andres entusiasme for forskningen og dele ud af sin egen er helt fantastisk," fortæller Emma.  

Til EUCYS uddeles en række forskellige særpriser, og under præmieoverrækkelsen d. 17 september, fik Emma overrakt The European Food and Drink Industry prize for sit projekt "MUHSIK - et produktivitetsoptimerende middel". Præmien er på 2000 euro og uddeles af FoodDrinkEurope. 

Det vil helt sikkert være fedt at arbejde videre med mit projekt, når jeg kommer hjem

Emma Weiss Nielsen


"Det vil helt sikkert være fedt at arbejde videre med mit projekt, når jeg kommer hjem. Og så håber jeg at anvende alt, hvad jeg har lært af mit arbejde og min deltagelse i både Unge Forskere og EUCYS i min videre gang i gymnasiet." 

Emma vandt Unge Forskere 2019 da hun gik i 9. klasse på Erritsø Fællesskole. Hun går nu på HTX og har siden finalen arbejdet videre med sit projekt og blandt andet lavet forsøg med 750 køer. Søndag d. 22. september skal hun være med i Buster Filmfestivals Klimagalla som debatør i panelet.