Gå til hovedindhold

Undervisere i naturfag sikres inspiration på Big Bang-konference

Big Bang får støtte af Novo Nordisk Fonden - Big Bang 2016 © Thomas Evaldsen

Novo Nordisk Fonden har bevilget tre mio. kr. til Big Bang-konferencen i perioden 2018-2020. Konferencen samler hvert år undervisere i naturfag i et fagligt fællesskab og giver dem inspiration med hjem til gavn for undervisningen.

Dygtige og engagerede undervisere er den vigtigste enkeltstående faktor for, at børn og unge kommer til at interessere sig for naturfag og naturvidenskab. På den årlige Big Bang-konference kan underviserne blive opdateret og hente inspiration til undervisningen, så eleverne uddannes til kompetente samfundsborgere med forståelse for fremtidens udfordringer.

”Den klart mest betydende enkeltfaktor i forhold til at motivere børn og unge for naturvidenskab er underviserne. Vi kan lave 3D-printere og ’smart boards’ og nye materialer, til vi er blå i hovedet. Men hvis der ikke er dygtige undervisere, så er det lige meget. Lærere er det vigtigste af det vigtige, og vi skal passe på naturfagslærerne og give dem faglig forkælelse. Det gør vi på Big Bang-konferencen,” siger direktør i Astra Mikkel Bohm.

Stærke teams styrker undervisningen

Med konferencen ønsker Astra at understøtte fastholdelse og udvikling af stærke naturfags-teams på grundskoler og ungdomsuddannelser. Stærke teams kan styrke undervisningen og inspirere unge til at vælge en uddannelse inden for naturfag eller naturvidenskab.

Novo Nordisk Fonden støtter Big Bang-konferencen, fordi dens formål er i tråd med fondens målsætning om at fremme det naturvidenskabelige felt i Danmark.

”Med bevillingen til Big Bang-konferencen ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til, at underviserne får inspiration fra den nyeste viden og forskning og mulighed for at netværke på tværs og på langs af uddannelsessystemet til gavn for den naturvidenskabelige undervisning i Danmark,” siger Dagnia Looms, Head of Strategic Awards i Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk støtter Big Bang

Novo Nordisk Fonden har bevilget tre millioner kroner til den årligt tilbagevendende Big Bang-konference. Bevillingen er på en million kroner årligt i tre år.

På konferencen mødes underviserne i grundskolen og på ungdomsuddannelserne til ca. 100 workshops om alt fra den nyeste forskning til konkrete undervisningsforløb, ligesom deltagerne kan afprøve de nyeste undervisningsmaterialer og skabe netværk i et fagligt og socialt fællesskab. Big Bang-konferencen afholdes i år i Odense den 5. - 6. april 2018.

Læs om Big Bang-konferencen her