Gå til hovedindhold

Astras nye hovedkvarter får fint besøg

Undervisningsminister Merete Riisager blev vist rundt af Astras talentchef Nynne Afzelius, direktør Mikkel Bohm og bestyrelsesformand Erik Knudsen. Foto © Jakob Vind

Astras hovedkvarter er pr. 1. januar 2018 flyttet til Sorø som led i regeringens plan om bedre balance. Det nye hovedkvarter blev officielt indviet 13. april. 

Astra er flyttet ind på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, der huser den nationale talentindsats, Science Talenter. Science Talenter blev en del af Astra pr. 1. januar 2017.

Den 13. april blev det nye hovedkvarter officielt indviet af undervisningsminister Merete Riisager, og der blev desuden holdt taler af bl.a Sorøs borgmester Gert Jørgensen, Astras bestyrelsesformand, rektor for UC Lillebælt Erik Knudsen, samt rektor Kristian Jacobsen fra Sorø Akademis Skole.

Mikkel Bohm gør klar til at byde velkommen. Foto © Jakob Vind

”Der er tale om en lykkelig udflytning, fordi det stærke faglige miljø i Sorø underbygger Astras position som videns- og netværkscenter inden for naturfaglig undervisning. Vi er blevet modtaget med åbne arme i Sorø og glæder os til at arbejde i de smukke bygninger omgivet af den dejlige natur,” siger direktør Mikkel Bohm, Astra.

Gæsterne fik lejlighed til at få en snak med medarbejdere fra Astras afdelinger og høre mere om Astras mange aktiviteter, hilse på dygtige unge sciencetalenter, og der vist rundt i de nye faciliteter, herunder det fine talenthotel.

Ministeren var meget begejstret for centrets tågekammer:

Undervisningsministeren var fascineret af centrets tågekammer. © Jakob Vind

Se en lille film om tågekammeret her.