Gå til hovedindhold

Anja C. Andersen ny formand for Unge Forskere

Den kendte astrofysiker og videnskabsformidler, professor Anja C. Andersen er ny formand for Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence for børn og unge - Unge Forskere. Hun tager over fra CSO Per Falholt.

Unge Forskere udfordrer og anerkender unge naturvidenskabelige talenter i engagerende sociale fællesskaber. Konkurrencen samler hvert år projekter fra mellem 1.200 og 1.500 dygtige naturvidenskabelige talenter i både grundskole og på de gymnasiale ungdomsuddannelser. Finalisterne udvælges af en jury af fagfolk og samles hvert forår til et storstilet finalearrangement med mange tusinde tilskuere. Vinderne sendes verden rundt til talentkonkurrencer, og der er desuden omfattende pengepræmier fra konkurrencens mange sponsorer.

Mit mål er at få endnu flere skoler og lærere engageret i Unge Forskere - det er super inspirerende at få talenterne i spil, og det smitter af på undervisningen, så alle får glæde af det.

Professor Anja C. Andersen, Københavns Universitet

Den nye formand, professor Anja C. Andersen fra Københavns Universitet, siger: “Jeg er både stolt og beæret over at overtage stafetten fra Per Falholt. Under hans formandskab er konkurrencen vokset til at være en stor og vigtig årlig begivenhed for både deltagerne og for Danmark. Mit mål er at få endnu flere skoler og lærere engageret i Unge Forskere - det er super inspirerende at få talenterne i spil, og det smitter af på undervisningen, så alle får glæde af det.”

Jeg bliver hvert år fantastisk inspireret af at se de unges drivkraft og entusiasme. Ikke mindst fordi langt de fleste projekter handler om at bruge videnskaben til at skabe en bedre fremtid.

CSO Per Falholt

Den afgående formand, CSO Per Falholt, siger: “Det har været en stor fornøjelse at være med til at skabe et mødested, hvor de dygtige og ambitiøse unge kan udfolde sig inden for naturvidenskab og teknologi. Jeg bliver hvert år fantastisk inspireret af at se de unges drivkraft og entusiasme. Ikke mindst fordi langt de fleste projekter handler om at bruge videnskaben til at skabe en bedre fremtid.”

Unge Forskere arrangeres af Astra og støttes af en lang række private og offentlige aktører.