Nyheder - Ny Viden

Ny hjemmeside til hele naturfagsdanmark

Astra.dk har fået en make-over, og vi håber, at du kan lide det nye site. Vores fokus har været at gøre det lettere for dig at finde det, der er relevant for netop din situation. Hovedindgangene på sitet hedder nu ‘Undervisning’, ‘Netværk’ og ‘Viden’

  • Undervisningsindgangen indeholder alt det, du skal bruge konkret i din undervisning. Både sammen med eleverne og i forberedelsen.
  • Netværk dækker over Astras fire kommunale og regionale netværk samt udviklingsrum for kommuner og lignende indsatser der styrker forankring af naturfaglig kultur
  • Vidensindgangen samler kvalitetsviden om naturfagsdidaktik og rummer samtidig vores projektdatabase og fondsoversigt

 

Opdelingen følger Astras strategiske kerneområder, så det bliver lettere at se, hvordan vi konkret arbejder for, at elever udvikler stærke naturvidenskabelige kompetencer som en del af deres almendannelse, og at flere vælger en naturvidenskabelig uddannelse og karriere.

Vi har også opdateret vores design, performance, søgefunktioner og webtilgængelighed – meget af dette er noget, du slet ikke ser, men som forhåbentlig gør det til en endnu bedre oplevelse at bruge siden.

 

Kan du ikke finde det, du skal bruge?

Efter en flytning er der altid nogle ting, der får en ny plads, og selvom det bliver lettere på den lange bane, kan det på den korte bane give udfordringer. Meget indhold har fået nye links, og selvom vi gør vores ypperste for at pege dem det rigtige sted hen igen, så kan du komme ud for at møde nogle døde links. Her er, hvad du kan gøre:

  • Brug søgefunktionen: du kan søge på alt indhold på astra.dk – det er ofte det letteste
  • Kig på Testoteket: Mange undervisningsaktiviteter har tidligere ligget både på Astra og på Testoteket, men de er nu samlet på testoteket.dk. Hvis du leder efter en undervisningsaktivitet, kan det godt betale sig at kigge der.
  • Skriv til os på astra@astra.dk: kontakt os, hvis du ikke kan finde indholdet ved at søge. Vi vil meget gerne hjælpe. 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på email
Aktuelt

Andre nyheder

Mimi Nielsen er deltager i Unge Forskere Junior

Vinderen af Unge Forskere Junior vil have os til at spise juletræer

Det bedste projekt nogensinde, siger juryen om 15-årige Mimi Nielsens idé med at gøre aflagte juletræer til et billigt og lettilgængeligt kostfibertilskud uden at det koster på klimakontoen. Tirsdag blev hun kåret som Årets Unge Forsker Junior.

Konrad deltager i Unge Forskere

Ung forsker vil skabe planteliv på Mars

Prisen som Årets Unge Forsker går til Konrad Basse Fisker, som vil brødføde de mennesker, som sendes på missioner til Mars ved at ændre på generne i spiselige alger, så de beskyttes mod planetens skadelige stråler. 

Unge Forskere finalister

Danmarks mest talentfulde unge forskere samles til finale

168 unge i alderen 10-20 år sidder som på nåle ved det store videnskabstræf Science Expo i Øksnehallen i København. Her dyster de om titlen som Årets Unge Forsker.

Tegning af pige og science

Ny hjemmeside til hele naturfagsdanmark

Velkommen til det nye Astra.dk. Vi har fokus på at gøre det nemt for dig at finde alt det gode, vi har på hylderne.

Elev laver målinger til Masseeksperiment

Dårligt indeklima påvirker skoleelevers trivsel

Resultaterne af Masseeksperiment 2021 på danske skoler viser, at CO2-niveauet i klasselokalerne ikke har ændret sig siden en tilsvarende, landsdækkende måling i 2009. Undersøgelsen viser samtidig for første gang i meget stor skala, at den dårlige luftkvalitet påvirker både elevernes trivsel og koncentrationsevne.