Nyheder - Ny Viden

Ny hjemmeside til hele naturfagsdanmark

Astra.dk har fået en make-over, og vi håber, at du kan lide det nye site. Vores fokus har været at gøre det lettere for dig at finde det, der er relevant for netop din situation. Hovedindgangene på sitet hedder nu ‘Undervisning’, ‘Netværk’ og ‘Viden’

  • Undervisningsindgangen indeholder alt det, du skal bruge konkret i din undervisning. Både sammen med eleverne og i forberedelsen.
  • Netværk dækker over Astras fire kommunale og regionale netværk samt udviklingsrum for kommuner og lignende indsatser der styrker forankring af naturfaglig kultur
  • Vidensindgangen samler kvalitetsviden om naturfagsdidaktik og rummer samtidig vores projektdatabase og fondsoversigt

 

Opdelingen følger Astras strategiske kerneområder, så det bliver lettere at se, hvordan vi konkret arbejder for, at elever udvikler stærke naturvidenskabelige kompetencer som en del af deres almendannelse, og at flere vælger en naturvidenskabelig uddannelse og karriere.

Vi har også opdateret vores design, performance, søgefunktioner og webtilgængelighed – meget af dette er noget, du slet ikke ser, men som forhåbentlig gør det til en endnu bedre oplevelse at bruge siden.

 

Kan du ikke finde det, du skal bruge?

Efter en flytning er der altid nogle ting, der får en ny plads, og selvom det bliver lettere på den lange bane, kan det på den korte bane give udfordringer. Meget indhold har fået nye links, og selvom vi gør vores ypperste for at pege dem det rigtige sted hen igen, så kan du komme ud for at møde nogle døde links. Her er, hvad du kan gøre:

  • Brug søgefunktionen: du kan søge på alt indhold på astra.dk – det er ofte det letteste
  • Kig på Testoteket: Mange undervisningsaktiviteter har tidligere ligget både på Astra og på Testoteket, men de er nu samlet på testoteket.dk. Hvis du leder efter en undervisningsaktivitet, kan det godt betale sig at kigge der.
  • Skriv til os på astra@astra.dk: kontakt os, hvis du ikke kan finde indholdet ved at søge. Vi vil meget gerne hjælpe. 
Aktuelt

Andre nyheder

Elev med blå kittel og reagensglas i hånden

Kemiske stoffer påvirker indeklimaet i danske klasselokaler

Resultaterne Masseeksperiment 2021 viser, at klasseluften er fyldt med kemiske stoffer. Læs om situationen og hvad du kan gøre.

Glad modtager af prisen som Årets festivalarrangør

Østbirk Skole får national pris som Årets Festivalarrangør

Østbirk Skole er Danmarksmester i at skabe en god og lærerig Naturvidenskabsfestival for eleverne. De har netop modtaget prisen som årets festivalarrangør.

Konrad Basse Fisker - vinder af Unge Forskere senior

Guld til Unge Forskere-deltager ved EM i Science

Konrad Basse Fisker har vundet EM-guld med sit projekt om, hvordan man ved at ændre generne i spiselige alger, kan brødføde mennesker på missioner til Mars.

Elever laver scienceshow til Naturvidenskabsfestival

Elever udforsker naturvidenskabens gåder til Naturvidenskabsfestival 2022

Naturvidenskabsfestival 2022 lader eleverne gå i forskernes fodspor, søge efter ny viden, lave eksperimenter og beregninger og ikke mindst – bruge fantasien.

På Sønderskov-skolen står udskolingen for klimaundervisningen

Et initiativ med meget synlige og tydelige klimamål og en undervisningsform, hvor de ældste elever fører an og inddrager de yngre, giver succes for klimaundervisningen i Sønderborg. Og succes med at nedbringe skolens energiforbrug.

Skip to content