Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Vi fandt 646 materialer

Se infrarødt lys

Både din fjernbetjening, din computer og din mobiltelefon bruger det. Og det bruges også til at lokalisere varmeudslip fra huse. Det er det infrarøde lys. Men hvad er infrarødt lys egentlig og hvorfor kan man ikke umiddelbart se det? I dette forsøg skal du prøve at gøre infrarødt lys synligt og dermed få en bedre forståelse af, hvad det er for noget lys.
3. klasse til 10. klasse

Et lommemikroskop

Lys har den egenskab, at det spredes eller samles. Et mikroskop virker ved, at en linse (eller flere) samler det lys, der kommer igennem, og derved forstørrer det, man kigger på. Mikroskopet er som regel både stort og tungt, fordi linsen skal kunne justeres meget fint. I dette forsøg skal vi bygge et mikroskop, der er så lille, at du kan have det i lommen!
3. klasse til A-niveau

Byg lodrette haver

Landbrug har i mange år været et fast tema i udskolingen i forhold til begreber som bæredygtighed og gødning. Det er ikke altid lige let for eleverne at forholde sig til denne problematik, da stadig flere elever bor i byerne. Denne rammesætning tager derfor udgangspunkt i en urban problemstilling.
7. klasse til 10. klasse

Dyrk planter på Mars

Eleverne arbejder med det fællesfaglige fokusområde 'strålingens indvirkning på levende organismers levevilkår'. Med udgangspunkt i udfordringen konstruerer eleverne en plantekuvøse til plantedyrkning på Mars.
9. klasse til 10. klasse

Se lyset

Forløbet omhandler lys og dets betydning for vores helbred. Med udgangspunkt i en engineeringudfordring arbejder eleverne med lys som fysisk fænomen. Eleverne lærer om det årstidsbestemte lysindfald på Jorden og om hormonproduktion i kroppen.
8. klasse til 10. klasse

Farvetemperatur

Eleverne undersøger hvilken farvetemperatur forskellige lyskilder afgiver.
8. klasse til 10. klasse

Lys og helbred

Eleverne undersøger på egen krop, hvordan lys kan påvirke søvn og koncentration.
8. klasse til 10. klasse
(c) Microrao  [CC BY-SA 4.0], WikiMedia Commons

Tema: Her er bakterierne der styrer dit liv

I dette tema fra ingenørforeningens tidsskrift finder du 34 artikler om den nyeste danske forskning i probiotika og fremme af gode bakterier. Kan irritable tyktarm kureres med med donorlort? Hvad siger forskningen om sammenhængen mellem overvægt og tarmflora? Og hvordan kan det være at det kun er nogle mennesker der er plaget af akne? Bliv klogere på alt dette og din mikrobiom her.
6. klasse til A-niveau

Verdens 12 farligste bakterier

Patogene bakterier er en gruppe bakterier ekstremt farlige for mennesker. Men hvilke bakterier er egentligt de farligeste? Og hvorfor er de egentligt det? Her portrætteres overlæge Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut, hvilke 12 bakterier, han mener bør få det til at krible og krable for os alle!
8. klasse til A-niveau