Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Vi fandt 793 materialer

Curiependulet

Hvad er curiepunktet? Eleverne laver et ‘Curies pendul’ og undersøger selv med nikkeltråd, magneter og stearinlys, hvad curiepunktet er.
7. klasse til A-niveau

Brandvarm airhockey

De fleste har prøvet at spille airhockey. Men det er måske ikke alle, der har tænkt over, hvorfor pucken kan bevæge sig så let hen over bordet. Det er fordi, den i virkeligheden svæver på en luftpude og slet ikke er i kontakt med bordoverfladen. Det samme kan ske med vanddråber, hvis de ligger på en meget varm overflade. På den måde kan man lave sin helt egen version af brandvarm airhockey.
3. klasse til A-niveau
(c) Maxim Bilovitskiy [CC BY-SA 4.0], WikiMedia Commons

Grundstoffer: System og skabelse

Den 7. erkendelse i Naturvidenskabens ABC er, at alt i universet er opbygget af små partikler. Partikler kan betyde mange ting lige fra quarker til molekyler. De to typer aktiviteter i dette inspirationsmateriale handler om atomer og atomkerner. Find inspiration til undervisningen i Grundstoffernes Periodesystem og i Hydrogenfusion i Stjerner.

Hvor meget vand skal der i en vandraket?

Vi viser hvordan en vandraket fungerer, og undersøger hvad den optimale vandmængde er for en 0,5 L vandraket. Der er datasæt og opgaver til eleverne.
B-niveau til A-niveau

Sandbunker du kan stå på

Nyt forsøg til årets festivaltema Den yderste Grænse om, hvordan man mekanisk kan stabilisere iøvrigt løst sand så meget, at man kan stå på det, uden at det kollapser.
4. klasse til A-niveau

Engineering i gymnasiet

I forbindelse med pilotprojektet Engineering i gymnasiet i Region Midt har de deltagende lærere udviklet deres egne bud på engineering-forløb, primært til fysik, bioteknologi og kemi.
C-niveau til A-niveau

Bi-rig natur

Eleverne undersøger naturens mangfoldighed med fokus på vilde bier og deres levesteder. Forløbet er et eksempel på, hvordan der på mellemtrinnet kan arbejdes undersøgelses- og problembaseret med Naturvidenskabens ABC’s erkendelse 4: ‘Naturen er rig på biodiversitet’.
5. klasse til 6. klasse

Stregkoden i et kreditkort

På alle varer i et supermarked sidder der en stregkode. Den indeholder information om varen, fx hvad den hedder, og hvad den koster. Et kreditkort som fx. et dankort indeholder på samme måde information, men det kan man normalt ikke se. I dette forsøg skal du gøre informationen på et kreditkort synlig.
3. klasse til A-niveau
Testoteket - Forsøg med spredning af virus - 2020 - Foto: Susanne Armand

Spredning af virus som SARS-2

I dette eksperiment undersøger elever selv hvor meget en virus som SARS-2 kan sprede sig, både til andre mennesker og til overflader. Du får en meget illustrativ forklaring på, hvorfor og hvordan værnemidler som afstand, handsker og mundbind virker.
4. klasse til A-niveau
Camp_ST_Sept18_©Astra_JacobVInd

"Raket" af filmhylster

I dette forsøg skal du lave din egen raket ved hjælp af et filmhylster, bagepulver og eddike.
3. klasse til 6. klasse