Gå til hovedindhold

Aktiviteter og materialer til din undervisning

Vi fandt 538 materialer

Hvordan kan planter bryde igennem asfalt?

Har du nogensinde lagt mærke til, at planter kan have så store kræfter, at de bryder op igennem asfalt? Det kan de, fordi de har cellevægge. Dette forsøg er et modelforsøg, hvor en ballon og en vasketøjspose bruges til at vise funktionen af en cellevæg.
7. klasse til 3. g

NaturFAGSmælk

Undervisningsforløbet tager udgangspunkt i "Fremstilling af den bedste hjemmelavede tykmælk" og omhandler bl.a. mikroorganismer, hygiejne og næringsstoffer. Det er et elæringsbaseret undervisningsforløb som veksler mellem film, opgaver og teori.
7. klasse til 10. klasse

Normalfordelingen i M&M's

Alle M&M’s i en pose ser fuldstændig ens ud i størrelsen. Men selvom hver M&M ser ens ud, så vil der altid være en lille forskel i, hvor store de er, og hvor meget de vejer. Det sjove er, at hvis man laver en statistik over, hvor meget de vejer, så vil vægtforskellene fordele sig efter et særligt mønster. Dette særlige mønster kalder man for en “normalfordeling”.
7. klasse til 3. g

Er blod magnetisk

I forsøget ser vi på, hvad diamagnetiske og paramagnetiske materialer er for noget, og vi undersøger, om blod er magnetisk. Hæmoglobinet i blodet indeholder jern, og jern er magnetisk - er blod så også magnetisk?
4. klasse til 3. g

Fremlæg jeres isolerende beholder

Aktivitetsvejledning Eleverne udarbejder et produktdatablad til præsentation af deres nyudviklede isoleringsmateriale til en beholder til varm kakao og præsenterer det for resten af klassen. Hvert hold vender tilbage til deres brainstorm og ser på design og resultater. Hvert hold udarbejder et...
4. klasse til 6. klasse

Præsenter jeres isoleringsmateriale

Eleverne har i hold gennemført aktiviteten 'Lav den bedste isolering', hvor de har udviklet deres bud på fremtidens isoleringsmateriale. De har lagt vægt på materialernes evne til varmeledning og absorption samt materialernes porøsitet og tykkelse.
4. klasse til 10. klasse

Lodrette haver - udfordringen

Hver dag øges antallet af mennesker på Jorden, som både skal have mad, adgang til rent drikkevand og et sted at bo. Det skaber et stort pres på jordens ressourcer og på, hvordan vi producerer vores fødevarer.
4. klasse til 10. klasse

Fysik: Hvad er vægtløshed? (2/4)

I denne video gennemgår Science Guides hvad vægtløshed er. Der gennemgås også hvad et kredsløb om Jorden er, og hvordan man beregner hvilken hastighed man skal bevæge sig med, for at holde sig i kredsløbet.
10. klasse til 3. g

Fysik: Vægtløs på 3 måder (3/4)

I denne video gennemgår ScienceGuides, hvordan man kan skabe vægtløshed på Jorden ved hjælp af droptowers, raketter og 0-G fly.
10. klasse til 3. g