Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Vi fandt 620 materialer

Optisk illusion med brune felter

Hjernen fortolker de signaler, den modtager fra øjet. I mange tilfælde kan din hjerne derfor blive snydt til at tro, at den ser noget, den ikke ser. I dette forsøg kan du prøve det selv.
0. klasse til 3. g

Normalfordelingen i M&M's

Alle M&M’s i en pose ser fuldstændig ens ud i størrelsen. Men selvom hver M&M ser ens ud, så vil der altid være en lille forskel i, hvor store de er, og hvor meget de vejer. Det sjove er, at hvis man laver en statistik over, hvor meget de vejer, så vil vægtforskellene fordele sig efter et særligt mønster. Dette særlige mønster kalder man for en “normalfordeling”.
7. klasse til 3. g

Kan du programmere en lyssensor til en plantekuvøse?

Denne aktivitet går ud på at bygge en lyssensor med micro:bit, der siden skal benyttes til at måle lysintensiteten i plantekuvøsen som et mål for fotosyntesen. Eleverne oplever, at de selv kan konstruere måleapparater, der kan anvendes i deres forsøgsopstillinger. Aktivitetsvejledning BBC micro:bit...
8. klasse til 9. klasse

Dyrk planter på Mars

Eleverne arbejder med det fællesfaglige fokusområde 'strålingens indvirkning på levende organismers levevilkår'. Med udgangspunkt i udfordringen konstruerer eleverne en plantekuvøse til plantedyrkning på Mars.
8. klasse til 10. klasse
Camp_ST_Sept18_©Astra_JacobVInd

Human Rights - Your Rights?

Oversigt Dine elever er strandet på en øde ø, og skal definere de vigtigste rettigheder baseret på artiklerne fra FN's Verdenserklæring om Menneskerettighederne. Rollespillet er let tilgængeligt og kræver ikke tekniske ressourcer. Desuden er der kun brug for begrænset forberedelse, før rollespillet...
8. klasse til 3. g

Fremstil et motionsredskab

Undervisningsforløbet er tilpasset grundskolens ældste klasser og er udviklet i samarbejde mellem lærere fra 3 lokale grundskoler og EUC-Lillebælts smedeuddannelse . Forløbet omhandler fremstilling af et motionsredskab , hvor grundskoleeleverne skal gennem de mange arbejdsprocesser: tegning,...
8. klasse til 9. klasse

Globalis

Globalis er et interaktivt verdenskort og et digitalt opslagsværk. Opslagsværket gør det lettere at forstå verden omkring os, og vise forskellige og sammenhænge ved brugen af tal, kort, fakta og figurer.
4. klasse til 3. g

FN’S verdensmål - Sustainable 2.0

Sustainable er et digitalt og interaktivt læremiddel, som er målrettet naturvidenskabeligt grundforløb i 1. g i gymnasiet (stx). Hovedomdrejningspunktet er samspillet mellem naturvidenskab, innovation, klima og bæredygtig udvikling.
1. g til 2. g

Hvor kommer lyden fra?

"Hvad siger du?". Bliv klogere på lydens rejse fra afsender til øre, og få en bedre forståelse af, hvordan din hørelse fungerer. Få blandt andet et indblik i, hvordan du kan høre, hvor lyden kommer fra.
0. klasse til 6. klasse

Vind med Møller

Vind med Møller er en undervisningsside, der er udviklet til børn fra 5. klasse og opefter. Vind med Møller kan dog bruges af alle, der er interesserede i at lære om vindkraft på en hurtigt og sjov måde. START VIND MED MØLLER Om Vind med Møller Vind med Møller er produceret af Vindmølleindustrien...
5. klasse til 7. klasse