Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter

Vi fandt 637 materialer

Verdensmål.nu naturfagene fællesfagligt 7.-9. klasse

Verdensmål.nu - Biologi, fysik/kemi og geografi fællesfagligt - 7.-9. klasse

Elevbog og lærevejledning til arbejdet med FNs verdensmål i 7.-9. klasse. Verdensmål.nu 7.-9. klasse er struktureret i fire undertemaer med tv-klipsamlinger, korte elevtekster og nærværende og praktiskorienterede opgaver. Opgaverne arbejder med problematikkerne: Sundhed og bæredygtighed, Den store verden, Børneliv og Gør en forskel.
7. klasse til 9. klasse

Naturgenopretning af Vester Nebel Å

Naturgenopretning af Vester Nebel Å -natursyn i forandring er et undervisningsforløb målrettet 7.-9. klasse. Vil man arbejde tværfagligt sammen med fysik/kemi, biologi og geografi (se andet forløb om Harteværket – energiomsætning og el-produktion ), egner forløbet sig bedst til 9. klasse. Forløbet...
7. klasse til 9. klasse

Varm kakao - forstå udfordringen

Aktivitetsvejledning 1. Eleverne går sammen med en makker og genfortæller udfordringen for hinanden. 2. Eleverne taler sammen om, hvad de mener fagbegrebet isolering betyder. 3. Klassen deler, hvad de forstår ved fagbegrebet isolering. 4. Klassen udfylder i fællesskab arket metodekort_-...
4. klasse til 6. klasse
Pige - Hovedet i havet 2017 - ©Hovedet i havet

Plastik på tværs

Forløbet handler om hvad plastik er, hvordan det produceres, de naturmæssige og samfundsmæssige udfordringer ift. plastik og hvad fremtiden måske byder på.
7. klasse til 10. klasse

Fang plast i havet - udfordringen

Plast findes som skrald overalt i naturen. Ved at indsamle og sortere plast til genanvendelse er det muligt at reducere belastningen i naturen.
7. klasse til 9. klasse

Fang plast i havet

Undervisningsforløb om udledning af stoffer fra den enkelte og samfundet omhandler ofte udledning af fx CO 2 og kvælstof. I sjældnere tilfælde sættes der fokus på den allestedsnærværende udledning af plast. Dette forløb omhandler udledning af plast med afsæt i en engineeringudfordring.
7. klasse til 9. klasse

Kemiforløb

Der er i årenes løb udgivet meget forskelligt undervisningsmateriale til natur/teknik, men der har efter projektet 'Kemi for de yngstes' vurdering manglet et materiale, der har fokus på kemi. Derfor er der i projektet udviklet fem forløb, der tager udgangspunkt i kemi, men er reelle natur/teknik-forløb, da alle forløb inddrager mange andre aspekter end den rene kemi.
0. klasse til 6. klasse

sundeunge.dk

www.sundeunge.dk er et digitalt undervisnings- og inspirationssite om sundhed, som med humor og i en positiv ånd formidler viden og centrale problemstillinger om sundhed med fokus på KRAM – Kost, Røg, Alkohol og Motion. sundeunge.dk henvender sig til elever, undervisere, vejledere, ledere m.v. på...

FN’s verdensmål - Sustainable 2.0

Sustainable er et digitalt og interaktivt læremiddel, som er målrettet naturvidenskabeligt grundforløb i 1. g i gymnasiet (stx). Hovedomdrejningspunktet er samspillet mellem naturvidenskab, innovation, klima og bæredygtig udvikling.
1. g til 2. g