Gå til hovedindhold

HCØ2020 – forløb og aktiviteter til børn og unge

Forsøg - Elektromagnetisme - sct_nicolai_skole - HCØ2020 projekt - ©Astra - Foto: Lars Bertelsen

Der er flere måder, hvorpå dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser kan markere 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. 

Forløb og aktiviteter

Søg i samlingen af forløb og aktiviteter til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser om H.C. Ørsted og elektromagnetisme.

Er du lærer for mellemtrins- og/eller udskolingselever, kan du og dine kolleger bruge Astras nye undervisningsmateriale 200 år med elektromagnetisme

Aktiviteter i hele landet

Vil I ud af huset, eller er du selv interesseret i at vide mere om H.C. Ørsted, så tjek de mange udstillinger, scienceshows og foredrag ud i HCØ2020-kalenderen.

Nye udgivelser til børn og unge om H.C. Ørsted og elektromagnetismen

Finn Foton og Elektromagnetismen

  • Forfattere: Jan Egesborg, Johannes Töws og Ulrich Busk Hoff, Polyteknisk Forlag
  • Forlaget skriver: “En unik billedbog om elektromagnetisme for børn, unge og barnlige sjæle. Finn Foton og elektromagnetismen forener en sjov fortælling og kompliceret videnskabelig teori på en spændende måde, så børn i alderen 8+ kan være med.” 

Kompasnålen, der bevægede sig

  • Forfatter: Johan Olsen, Politikens Forlag
  • Forlaget skriver: "Johan Olsens begejstrede formidling kan smitte enhver med begejstring over H.C. Ørsteds og hans opdagelse af elektromagnetismen, som fuldstændig ændrede verden. Bogen er illustreret med billeder, modeller og humoristiske tegninger og henvender sig til børn fra 10 år." 
  • Bogen forventes at udkomme i august 2020. 

HCØ – Kampen om videnskaben

  • Forfatter: Henrik Prætorius, Tegnere: Peter Snejbjerg og Niels Roland, Farvelægger: Angelica Inigo, Forlaget Cobolt i samarbejde med Videnskabernes Selskab. Støttet af Novo Nordisk Fonden.
  • Forlaget skriver: "En tegneserie om Danmarks største videnskabsperson, H. C. Ørsted og fejrer dermed 200-året for hans skelsættende opdagelse af elektromagnetismen, der henvender sig til børn såvel som voksne ."
  • Bogen udkommer den 28. august.

Ørsted - han satte strøm til verden

  • Forfattere: Sussi Bech, Ingo Milton og Jens Olaf Pepke Pedersen
  • Forlaget skriver:  ”På 80 sider kommer tegneserien hele vejen rundt om mennesket og naturvidenskabsmanden Ørsted, der forelskede sig i chefens husholderske, studerede i Napoleons Paris, oplevede Københavns bombardement, var i familie med Adam Oehlenschläger, blev en af den danske guldalders ledende kulturpersonligheder, inspirerede H.C. Andersen til flere eventyr, fik den unge Grundtvig til at se rødt, lagde grunden til DTU og meget, meget mere. (Fra 8 år)”