Grubletegning - Varmluftsballon

Kort beskrivelse

Når du spiser din madpakke, tager du så vægten af maden på? Brug denne grubletegning til at tale om forholdet mellem masse og vægt.

Opfølgning

Har I diskuteret jeres overvejelser? Er du enig med et af udsagnene eller tænker du noget helt andet? Her er nogle ideer til, hvordan du kan finde ud af mere.

I kan veje jer (sammen med madpakken) inden og efter I har spist jeres madpakke for at se om totalvægten ændres. Er der andet, der påvirker vægten af varmluftsballonen?

Ideer

En forsker ville måske spørge om I fandt beviser, der støtter eller underbygger jeres forklaringer? Og er der spørgsmål, der mangler at blive undersøgt?

At spise maden vil ikke påvirke den samlede vægt af ballonen og personerne. Over tid vil kroppens stofskifte have omdannet maden til primært kuldioxid og vand, der udskilles via lungerne. Ballonen og personerne vil således over lang tid blive lettere. Hvad ville der ske, hvis personerne var inde i et forseglet rum, f.eks. en rumraket?

Grubletegninger med samme tema

Alle grubletegningerne indgår i samlinger af 10 tegninger. De kan bruges enkeltvis eller til at belyse flere sider af det samme tema.

Herunder kan du hente en powerpoint-præsentation, som indeholder alle de grubletegninger, som har hænger sammen med "Varmluftsballon".

Skip to content