Grubletegning - Unger

Kort beskrivelse

Tal om hvordan forskellige dyr reproducerer sig ud fra denne grubletegning, som lægger op til en snak om hvorfor mennesker egentlig ikke lægger æg.

Opfølgning

Har I diskuteret jeres overvejelser? Er I enige med et af udsagnene eller tænker I noget helt andet? Her er nogle ideer til, hvordan I finder ud af mere.

I kan undersøge, hvordan forskellige dyregrupper formerer sig. Start med simple dyr. Hvilke dyr lægger æg? Hvilke dyr føder levende unger? Hvilke dyr får føder unger? Er der bestemte dyr, som ikke følger mønstreret?

Ideer

En forsker ville måske spørge om I fandt beviser, der støtter eller underbygger jeres forklaringer? Og er der spørgsmål, der mangler at blive undersøgt?

Der er flere grunde til at mennesket ikke lægger æg. Det er mindre farligt og mere effektivt at udvikle sig inden i moderen. Derfor er babyer større og mere udviklede, når de fødes. Et menneskelig æg ville få brug for en meget tyk skal og det kunne være et problem for barnet at bryde ud af ægget. Æglæggende dyr har forskellige måder at beskytte æggene på, f.eks. at grave dem ned, lave reder eller sidde på dem. Hvis mennesket rent faktisk lagde æg, hvordan ville vi så beskytte æggene? I kan overveje dette, og hvordan det ville påvirke menneskets adfærd. I kan evt. lave en tegneserie om emnet.

Grubletegninger med samme tema

Alle grubletegningerne indgår i samlinger af 10 tegninger. De kan bruges enkeltvis eller til at belyse flere sider af det samme tema.

Herunder kan du hente en powerpoint-præsentation, som indeholder alle de grubletegninger, som har hænger sammen med "Unger".

Hent powerpoint præsentation
Skip to content