Grubletegning - Muskler

Kort beskrivelse

Lad dine elever tale om, hvad der for en arm til at strække og bøje sig. Brug som en intro til at tale om kroppens muskler og sener.

Opfølgning

Har I diskuteret jeres overvejelser? Er I enige med et af udsagnene eller tænker I noget helt andet? Her er nogle ideer til, hvordan I finder ud af mere.

Ved at røre musklerne på armen kan I undersøge, hvordan jeres muskler arbejder. Muskler er hårde og faste, når de trækker sig sammen. De er bløde, når de er afslappede. Hvad sker der, når I bruger musklerne forskelligt, f.eks. løfter en ting eller skubber mod en væg? I kan undersøge, hvordan musklerne kan få armen til at bevæge sig. I kan lave en model af en arm af paprør og elastikker.

Ideer

En forsker ville måske spørge om I fandt beviser, der støtter eller underbygger jeres forklaringer? Og er der spørgsmål, der mangler at blive undersøgt?

Det kan virke naturligt, at det er den samme muskel, der både bøjer og strækker armen. Men muskler kan kun trække sig sammen eller slappe af. Muskler er organiseret i par. Nogle muskler bøjer, mens andre muskler strækker armen. Hvordan virker muskler i andre dele af kroppen? Hvordan påvirker træning muskler? I kan lave en træningsplan ud fra jeres undersøgelser.

Hent powerpoint præsentation

Præsentationen indeholder denne og ni andre grubletegninger med samme tema, som I kan arbejde med i undervisningen.

Emneord

Skip to content