Grubletegning - Månen om dagen

Kort beskrivelse

Hvor befinder månen sig om dagen? Lad dine elever diskutere dette ud fra grubletegningen.

Opfølgning

Har I diskuteret jeres overvejelser? Er I enige med et af udsagnene eller tænker I noget helt andet? Her er nogle ideer til, hvordan I finder ud af mere.

I kan observere og notere Månens form og position på himlen samme tid hver dag i et måned. Følger Månens bevægelser et bestemt mønster? Kan I begynde at forudsige, hvor Månen vil være, og hvordan den vil se ud? På nettet kan I finde modeller og videoklip, der viser hvordan Månen ser ud i de forskellige faser. Hvor er Månen, når den ikke kan ses på himlen?

Ideer

En forsker ville måske spørge om I fandt beviser, der støtter eller underbygger jeres forklaringer? Og er der spørgsmål, der mangler at blive undersøgt?

Månen står op og går ned på himlen, men følger ikke den samme 24-timers cyklus, som solen. Månen står ikke op samme tid hver dag, og dens position på himlen ændres fra dag til dag. Månen er lidt mere end 29 dage om at vende tilbage til samme position på himlen. Somme tider er Månen synlig om dagen, dvs. Solen og Månen er synlige på samme tid. Hvorfor ser man ikke Månen ved siden af Solen om dagen?

Grubletegninger med samme tema

Alle grubletegningerne indgår i samlinger af 10 tegninger. De kan bruges enkeltvis eller til at belyse flere sider af det samme tema.

Herunder kan du hente en powerpoint-præsentation, som indeholder alle de grubletegninger, som har hænger sammen med "Månen om dagen".

Skip to content